Bărbații care au plantat cannabis în pădure, trimiși în judecată

0
212

Focșănenii arestați preventiv în vara acestui an pentru trafic de droguri de risc au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea.

Unul dintre inculpații din dosar este H. A. C.. Conform rechizitoriului, de la finele anului 2017 bărbatul a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri de risc în vederea consumului. De asemenea, a cultivat, a procurat, a deținut și a vândut droguri de risc către mai mulți consumatori de pe raza județului Vrancea, înființând totodată și o plantație de cannabis, de 44 de plante, într-o pădure aflată în extravilanul comunei Cârligele. Cultura de cannabis a fost înființată împreună cu un alt bărbat, fiind îngrijită până în data de 3 iulie 2017, atunci când polițiștii de la Crimă Organizată i-au prins în flagrant. Inculpatul H. A. C. avea la momentul respectiv asupra lui 2,70 grame de hașiș. De asemenea, la percheziția domiciliară anchetatorii au mai găsit 1,70 grame hașiș. Anterior flagrantului, bărbatul mai vânduse unui colaborator cantitatea de 1,60 grame cannabis contra sumei de 200 lei, iar la o altă dată a vândut cantitatea de 0,51 grame cannabis contra sumei de 100 lei.

Cel de-al doilea inculpat din dosar este Ș.A.. Despre el procurorii DIICOT spun că de la finele anului 2017 și până în vara acestui an a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului. Totodată, el a procurat, deținut, transportat, oferit, pus în vânzare și a vândut astfel de substanțe interzise către diferiți consumatori de pe raza județului nostru. În rechizitoriu se arată că anterior flagrantului, inculpatul a vândut unui colaborator cantitatea de 1,25 grame cannabis contra sumei de 200 lei, iar la o altă dată a mai comercializat cantitatea de 0,61 grame cannabis și două comprimate de culoare albastră cu inscripția XTC care conțin MDMA contra sumei de 200 lei. Tot el a mai vândut de alte două ori aceluiași colaborator cantitățile de 0,63 și 0,68 grame cannabis. În ziua flagrantului, respectiv pe data de 3 iulie a.c., bărbatul a fost prins în trafic pe raza comunei Tătăranu și avea asupra sa două pliculețe din plastic care conțineau cantitatea de 1,44 grame cannabis, 4 semințe, un grinder și un breloc din plastic în care s-a pus în evidență THC. Totodată, la percheziția efectuată la domiciliul său, anchetatorii au găsit un comprimat de culoare roz cu logoul RR ce conține MDMA și 30 de semințe în care s-a pus în evidență THC.

Cel de-al treilea bărbat trimis în judecată în acest dosar este B. D. A.. Conform rechizitoriului, de la finele anului 2017 acesta a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri de risc în vederea consumului, a procurat, deținut și pus în vânzare astfel de substanțe către diferiți consumatori de pe raza județului nostru. Totodată, la finele anului trecut, el i-a vândut unui colaborator, prin intermediul unei alte persoane, cantitatea de 19,53 grame cannabis contra sumei de 800 lei, moment la care a și fost prins în flagrant și a predat atunci cantitatea de aproximativ 4 grame de cannabis organelor de urmărire penală. În vara acestui an, el a mai vândut colaboratorului cantitățile de 0,68 grame cannabis și șase fragmente solide cu masa de 4,98 grame de hașiș contra sumei de 400 lei. La percheziția făcută acasă la el anchetatorii au găsit un rest de țigară cu cannabis, iar în mașina sa s-a găsit un fragment solid de culoare maronie despre care anchetatorii spun că era hașiș.

Acțiunea împotriva celor trei bărbați a fost declanșată la începutul lunii iulie, pe data de 4 ei fiind reținuți. Într-un comunicat al IPJ Vrancea se preciza că „la data de 3 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea au desfășurat, pe raza județului, o acțiune de prindere în flagrant a unui grup infracțional organizat, din care făceau parte 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 45 ani, toți din municipiul Focșani. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017, cei în cauză ar fi cultivat cannabis, outdoor. Astfel, polițiștii au descoperit și desființat, pe raza comunei Cârligele, o cultură ilicită de cannabis, îngrijită de cei în cauză, pentru consum propriu și comercializare. După prinderea în flagrant, au fost executate 5 percheziții domiciliare la locuințele celor patru bănuiți, în urma cărora au fost găsite și ridicate aproximativ 10 grame de hașiș, comprimate de ecstasy, minicântare electronice, grindere, precum și 1.000 lei și 150 de euro. De asemenea, 10 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, pentru audieri”.

În judecată au fost trimiși doar trei dintre cei patru bărbați vizați în dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here