Șoferul care s-a răsturnat cu Porsche-ul pe Bulevardul Gării din Focșani consumase cannabis

0
7907

Șoferul care în luna februarie a acestui an a lovit două mașini parcate și apoi s-a răsturnat cu Porsche-ul pe care îl conducea pe cupolă, pe Bulevardul Gării din Focșani, era drogat. Cel puțin asta a reieșit din ancheta procurorilor, care acum au dispus trimiterea bărbatului în judecată. El este din Focșani, are 34 de ani și a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Din anchetă a rezultat că autoturismul Porche Cayenne, condus de inculpat, venea dinspre gară, iar la un moment dat șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu două mașini. Autoturismul marca Porsche s-a răsturnat, apoi, pe cupolă. În urma accidentului, șoferul vinovat de producerea evenimentului și un alt conducător auto au fost răniți.

La momentul producerii accidentului toate persoanele au fost testate cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au fost negative. Întrucât șoferul care a provocat accidentul avea un comportament ciudat, el a fost dus la spital pentru probe de sânge și de urină. În urma analizelor efectuate, a rezultat, conform procurorilor, că bărbatul ar fi consumat cannabis și un medicament. La audieri, șoferul nu a recunoscut, spunând că dacă ar fi consumat substanțele, a fost independent de voința sa.

Bărbatul a declarat că a fost plecat în Austria și a revenit în țară cu puțin timp înainte de a avea loc accidentul. Le-a mai spus anchetatorilor că înainte de a veni în țară a mers la un club din Viena, împreună cu mai multe persoane, unde s-a consumat alcool. Acolo, la un moment dat, o persoană i-ar fi pus în pahar o substanță necunoscută, lucru pe care el nu l-a știut la momentul respectiv, aflând ulterior. A plecat apoi către România și pentru că nu se simțea bine și nu s-a putut odihni, a luat somnifere de la o rudă de-a sa, care are probleme de sănătate.

Dosarul în care va fi judecat a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani și urmează să treacă prin faza de Cameră Preliminară înainte de a începe judecata. Bărbatul nu va fi judecat și pentru vătămare corporală din culpă întrucât cealaltă persoană rănită nu a depus plângere.

Despre accidentul care a avut loc în data de 19 februarie a.c. presa a relatat pe larg. Conform informațiilor obținute atunci de la polițiști, șoferul mașinii Porsche a lovit mai întâi un autoturism Audi, pe care l-a proptit într-un copac și apoi a intrat în coliziune cu un taxi, care staționa. În urma producerii coliziunii dintre cele trei autoturisme, a rezultat avarierea acestora, rănirea ușoară a taximetristului, un bărbat în vârstă de 49 de ani, care acuza dureri la cap, dar și a șoferului autoturismului Porsche, care a suferit răni ușoare la o mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here