Reţeaua de asistenţă maternală va fi extinsă până la sfârşitul anului 2023

0
253

Reţeaua de asistenţă maternală va fi extinsă cu aproximativ 4.000 de persoane până la sfârşitul anului 2023, iar 15.000 de asistenţi maternali din sistem vor beneficia de formare profesională continuă într-un proiect cu fonduri europene al cărui buget este de 568,985 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS), remis vineri AGERPRES, proiectul se va derula pe o perioadă de 5 ani. „Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din ţară, a profitat de oportunitatea oferită de fondurile europene pentru a extinde şi profesionaliza actuala reţea de asistenţă maternală. Ieri, 8 noiembrie 2018, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul ‘TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor’, depus de către ANPDCA. ‘Reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”, se precizează în comunicat.

Proiectul susţine dezvoltarea şi profesionalizarea actualei reţele de asistenţi maternali, care reprezintă una dintre cele mai bune opţiuni pentru asigurarea creşterii şi îngrijirii copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here