Postul managerului Spitalului Județean, scos la concurs. Constantin Mândrilă spune că a preluat „un spital care aproape nu mai funcționa”

0
3326

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de manager. Concursul va avea loc la sediul Spitalului, în perioada 10.12.2018 – 27.12.2018, desfaşurându-se în două etape. Dosarele de concurs se depun la sediul Spitalului Judeţean, la Serviciul R.U.O.N.S., până la data de 07.12.2018, ora 16.00. Relații suplimentare se pot obține la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani și la telefon 0237/625.000, int. 278, de luni până vineri, între orele 09.00-15.00. Pentru mai multe detalii, persoanele interesate pot accesa link-ul: http://posturi.gov.ro/post/manager-spital-persoana-fizica-spitalul-judetean-de-urgenta-sf-pantelimon-din-focsani/ .

 

Actualul manager al Spitalului Județean, Constantin Mândrilă, și-a exprimat intenția de a se înscrie la concurs și de a obține încă un mandat la conducerea unității sanitare. Acesta ne-a prezentat un bilanț al perioadei în care a ocupat funcția de manager. El ne-a vorbit despre numeroasele lipsuri pe care le-a găsit, despre rezultatele pe care a reușit să le obțină, dar și despre lucrurile pe care are de gând să le înfăptuiască. A subliniat că președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a fost cel care „s-a luptat la minister pentru spitalul nostru”.

„Nu e deloc simplă muncă de manager de spital. Indiferent unde ai lucrat înainte, în domeniu sau nu, îți trebuie cel puțin doi ani de zile să înveți sistemul. Este foarte diferit de celelalte instituții. Am preluat un spital cu foarte multe arierate, un spital care aproape nu mai funcționa, furnizorii de medicamente și materiale sanitare refuzau să mai încheie contracte din cauza datoriilor mari, un spital în care nu s-au făcut lucrări de renovare și modernizare aproape de la înființare, unde nu era aparatură medicală, personalul medical era nemulțumit de condițiile de lucru…

Nu a fost deloc ușor, dar ne-am străduit și am reușit să facem lucrurile să funcționeze. Am plătit toate arieratele, care nu au fost deloc puține, iar astăzi am ajuns să ne plătim furnizorii la maxim 60 de zile și să realizăm venituri proprii. Am reușit să stopăm toate contractele ineficiente, să oprim toate pierderile, să eficientizăm activitatea spitalului, astfel încât toate să meargă “pe plus”. La momentul actual spitalul are asigurat tot stocul de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți.

Treptat am început să mișcăm lucrurile, am reușit să reabilităm și să modernizăm integral Blocul Operator și Terapia Intensivă, acum suntem cu lucrările în desfășurare la Cardiologie și Interne. Vrem să continuăm cu Neurologia, Chirurgia, Chirurgia plastică, Obstretica-Ginecologia, Ortopedia-Traumatologia, Neonatologia, Urologia, astfel încât până spre sfârșitul anului viitor să reușim să renovăm toate secțiile din Blocul central al spitalului. Toate acestea se fac din fondurile proprii, pe care am reușit să le economisim. De asemenea, am cumpărat mobilier nou: 200 de paturi, noptiere noi, pe care urmează să îl punem în secțiile reabilitate, pentru a spori confortul pacienților noștri. Totodată, înainte de renovarea saloanelor, am schimbat instalația de energie termică și de iluminat a spitalului.

Una dintre cele mai importante realizări este dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație. În aproape întreg spitalul, avem aparatură medicală, pe care nu o găsim în multe dintre spitalele mari, iar medicii noștri sunt bucuroși că lucrează cu așa ceva. Vă pot arăta poze, când am intrat prima oară în Blocul Operator erau mese de operație legate cu sârmă, să nu cedeze în timpul intervenției! Acum se lucrează cu gamă de top, este o diferență de la căruță la limuzină. Pentru asta trebuie să îi mulțumin domnului președinte Marian Oprișan, care ne-a fost de un real sprijin, și care s-a luptat la minister pentru spitalul nostru, pentru a fi prinși în programul de dotare cu aparatură medicală. Am reușit să avem inclusiv Computer Tomograf și RMN.

 

Neurochirurgie, Chirurgie vasculară, Chirurgie toracică

Am prins drag de spitalul asta și îmi doresc să las lucrurile schimbate în bine în urmă mea. E normal să vreau să continui ce am început. Așa cum am spus, vreau să pot finaliza, mi-am luat ca termen până la sfârșitul lui 2019, de renovat și modernizat toate secțiile din Blocul Central al spitalului. Vreau să finalizez dotarea spitalului cu aparatură medicală, pentru ATI și ATI coronarieni, facem demersurile necesare  pentru cumpărarea celui de-al doilea Computer Tomograf, care să deservească UPU, pentru că sunt multe traume și este neapărată nevoie. Am multe lucruri începute, pe care îmi doresc să le pot finaliza, cum ar fi reorganizarea medicală la nivel de structură, de paturi și spital, prin înființarea de specialități noi: Neurochirurgie, Chirurgie vasculară, Chirurgie toracică.

Începând de anul viitor, vor începe lucrările de reabilitare și modernizare la pavilioanele externe ale spitalului: Pneumologie, Psihiatrie, ORL, Oftalmologie, Dermatologie.  Tot cu sprijinul domnului președinte, care ne susține,  am reușit să obținem reabilitarea acestor clădiri printr-un proiect ce se derulează pe fonduri europene.

Îmi doresc ca la sfârșitul mandatului meu să las în urmă un spital modern, dotat corespunzător.  Îmi doresc să nu existe discuții negative despre condițiile hoteliere, despre lipsa medicilor, lipsa aparaturii sau a medicamentelor. Îmi doresc să pot lăsa în urma mea un loc mai bun unde să se desfășoare un act medical de calitate pentru toți pacienții care-i calcă pragul”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here