Fotbal în grădiniţe, cel mai nou proiect demarat de FRF

0
125

Federaţia Română de Fotbal în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, au prezentat, joi, iniţiativa dedicată preşcolarilor, intitulată ”Împreună Suntem Fotbal în grădiniţe”, informează un comunicat al FRF remis AGERPRES.

”Deoarece fotbalul nu e doar un mod distractiv de a face mişcare, ci şi contribuie direct la formarea celor mici printr-o viaţă sănătoasă şi un set de valori importante, Federaţia Română de Fotbal vine în sprijinul preşcolarilor şi oferă asistenţă grădiniţelor care doresc să aducă fotbalul în viaţa copiilor. Federaţia Română de Fotbal susţine practicarea fotbalului de la o vârstă cât mai fragedă, astfel că grădiniţele ce vor implementa în orarul copiilor cel puţin o oră de fotbal pe săptămână vor primi suport din partea FRF. Acesta constă în echipament, mini-porţi mobile, mingi şi elemente necesare pentru delimitarea suprafeţei de joc”, se menţionează în comunicat.

La conferinţa de presă organizată în sala mare a Primăriei Iaşi au fost prezenţi, la evenimentul care a consfinţit lansarea proiectului ”Împreună Suntem Fotbal în grădiniţe”, Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iaşi, Ciprian Paraschiv, Manager Dezvoltare Fotbalistică în cadrul FRF, Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector Şcolar General Iaşi, Lucian Sânmărtean, Manager sportiv al loturilor de juniori din cadrul FRF, şi Laurenţiu Roşu, selecţionerul reprezentativei Under 18. ”Ne-am bucurat de propunerea Federaţiei Române de Fotbal şi am acceptat pe loc acest parteneriat. Ne dorim ca fotbalul să pătrundă în inima copiilor. Este o sursă de sănătate şi o modalitate de educare pe principii solide”, a spus primarul Mihai Chirica. ”Salut această iniţiativă, un parteneriat pentru a promova fotbalul, care ajută nu doar din punct de vedere fizic la dezvoltarea copiilor, ci şi la stabilirea unui echilibru în organism. Este un îndemn la mişcare şi o modalitate de a prezenta preşcolarilor munca în echipă”, a declarat Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector Şcolar General.

Managerul de Dezvoltarea Fotbalistică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Ciprian Paraschiv, a spus: ”Mulţumim Primăriei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru sprijin. Iaşiul este gazda acestui prim eveniment din cadrul programului care debutează în 2018 şi va continua anul viitor. Este un proiect foarte drag, dorim să facem fotbalul cunoscut copiilor de la o vârsta cât mai fragedă. Înainte de a fi un sport, fotbalul este un joc. Aşa începe fotbalul pentru mulţi dintre noi”.

Sâmbătă, la Sala Polivalentă din Iaşi, începând cu ora 10,00, preşcolarii, băieţi şi fete, sunt aşteptaţi să se joace cu mingea sub privirile foştilor internaţionali Lucian Sânmărtean şi Laurenţiu Roşu. Copiii vor avea la dispoziţie 6 ateliere unde vor efectua diferite exerciţii distractive cu mingea, dar vor avea parte şi de alte surprize. Toţi cei prezenţi vor fi premiaţi de FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here