Continuă lucrările la contractul de rețele de apă și canalizare în Odobești

0
720

Continuă lucrările la contractul de rețele de apă și canalizare în gruparea Odobești, punctul de lucru Odobești. Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, s-a declarat mulțumit de modul cum decurg lucrările la proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, lucrări ce sunt realizate pe raza orașului dintre vii. ,,La Odobești, în cartierele Mihail Sturza și Tineretului, se află în plină desfășurare proiectul ,,Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”. Lucrările presupun: extinderea stației de tratare a apei, reabilitarea și extinderea rețelei de apă, reabilitarea unui rezervor de înmagazinare, reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare și extinderea stațiilor de pompare a apei uzate și a conductelor de refulare. Prin acest proiect toți locuitorii din orașul Odobești vor avea acces la apă și canalizare”, a precizat primarul Daniel Nicolaș.

Astfel, la Odobești va fi extinsă stația de tratare a apei, vor fi reabilitați 495 ml rețea de apă, vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de 4.701 metri liniari și va fi reabilitat un rezervor de înmagazinare a apei.  Tot în Odobești va fi executate lucrări la sistemul de canalizare: reabilitare rețea de canalizare pe o lungime de 595 ml; extindere rețea de canalizare, cu o lungime de 8950 ml; extindere stație de pompare apă uzată; extindere conducte de refulare, în lungime totală de 2.530 ml.

Reamintim că președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a inaugurat la începutul lunii septembrie a.c., lucrările la contractul de rețele de apă și canalizare în gruparea Odobești, punctul de lucru Odobești. Alături de șeful administrației județene au participat primarul din Odobești, Daniel Nicolaș, și directorul CUP, Gheorghe Vasilescu. Aceste lucrări fac parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. În cadrul acestei etape se vor derula zece contracte subsecvente proiectului Vranceaqua. Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248,380,370 euro din care contribuția beneficiarului este de 2%. „Noi avem vocație de constructori. Este primul program pe care îl accesează un județ în România în ceea ce privește extinderea rețelelor de canalizare, apă, ape uzate, în valoare de 248 milioane euro. Construim infrastructură privind calitatea vieții cetățenilor din județul Vrancea la standarde europene”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

 

Sursa foto: Facebook/Primaria Odobesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here