Aproximativ 250 de inspectori, directori şi profesori vor beneficia de sesiuni de training în cadrul Edu Leaders Forum

0
370

Aproximativ 250 de inspectori, directori şi profesori care vor o carieră de management vor beneficia, joi şi vineri, de sesiuni de training de la experţi internaţionali în educaţie şi sesiuni cu manageri şi antreprenori din business în cadrul Edu Leaders Forum (ediţia a doua), eveniment dedicat liderilor din educaţie şi business. „Tema evenimentului este „Inovaţii care produc impact în şcoli”, subiect ce va fi dezbătut împreună cu 250 de directori de şcoli, 150 de manageri şi antreprenori din business, 10 ONG-uri din educaţie şi 6 speakeri internaţionali, pentru două zile, în sesiuni de training dedicate directorilor şi profesorilor”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Joi vor fi premiaţi cei mai buni şapte directori de şcoli ai anului, care au avut rezultate importante şi impact asupra calităţii educaţiei şi au îmbunătăţit semnificativ rezultatele şcolare ale elevilor, oferindu-le prin proiectele implementate acces la oportunităţi educaţionale mai bune. „Scopul nostru pe termen lung este să plasăm România în top 10 sisteme educaţionale din Europa până în 2035. Acum un an am început primul proiect de leadership din România special conceput pentru directorii de şcoli, Academia de Leadership şi Management Şcolar. Alături de specialişti internaţionali în educaţie din SUA, Danemarca, Australia şi Marea Britanie, abordăm problema educaţiei dintr-o altă perspectivă. Noi credem că cel mai important rol într-o şcoală îl au directorii, ei sunt cei care pot motiva profesorii iar prin intermediul acestora, elevii. Cu ajutorul directorilor dorim să reducem analfabetismul funcţional, abandonul şcolar şi să îmbunătăţim rezultatele elevilor la testele PISA şi la bacalaureat”, a afirmat directorul executiv al Asociaţiei pentru Valori în Educaţie, Andreea Nistor, citată în comunicatul de presă.

Anul acesta, Edu Leaders Forum a evoluat vizibil comparativ cu ediţia trecută: de la o singură zi de eveniment cu 5 ateliere la un eveniment de două zile cu 26 de ateliere şi sesiuni de training, de la 180 de participanţi, 70 de lideri din mediul de business şi 3 speakeri la 250 de directori de şcoli şi profesori, 150 de lideri şi manageri de business şi 6 speakeri internaţionali de pe 4 continente (Australia, Europa, Asia, SUA). David Faulkner, CEO al Education Changemakers, organizaţie dedicată programelor pentru directorii de şcoală, este unul dintre speakerii principali ai evenimentului. Acesta va vorbi în cadrul Edu Leaders Forum despre cum să îţi stabileşti un obiectiv, astfel încât ceea ce faci să aibă un impact pozitiv, despre cum poţi să consolidezi o şcoală prin cultură şi despre faptul că pentru orice problemă se găsesc cel puţin 100 de soluţii.

Printre vorbitorii internaţionali se mai află Chris Brown, profesor la Universitatea din Portsmouth, School of Education and Sociology, Lynne Fox, director of International Quality şi coach & consultant senior în cadrul Franklin Covey Education, Marcel Koning, director regional pentru Educaţie în cadrul Franklin Covey Education.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here