Un exemplu de urmat! Profesorii fac GRATUIT ore de pregătire cu elevii la Biserica militară din Focșani

1
4690

Meditațiile pentru examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, încep astăzi la Biserica militară ”Ilie Tesviteanul” din Focșani, în cadrul proiectului ”O șansă pentru fiecare”. Este pentru al șaptelea an consecutiv când acest proiect se desfășoară. Managerul de proiect, Mihaela Tătaru, părintele Ionel Vrânceanu și profesorii care fac voluntariat în cadrul proiectului, i-au întâlnit sâmbătă pe elevii de clasa a XII-a pentru a se putea cunoaște și pentru a pune la punct primele detalii, deoarece de astăzi încep efectiv orele de pregătire. Profesorii voluntari sunt în mare parte aceiași care au participat la proiect și în anii trecuți. Beneficiarii proiectului sunt ca de fiecare dată copii dornici să obțină diploma de bacalaureat dar care, în marea lor majoritate, nu își pot permite să facă meditații cu bani.

Acest proiect li se adresează lor, iar cadrele didactice vin cu drag și dragoste de copii, singura lor recompensă fiind rezultatele bune, care an de an nu s-au lăsat așteptate. ”Sunt foarte bucuros că am ajuns în acest moment să putem începe această serie a șaptea. Mulțumesc din suflet domnilor profesori că au dat curs invitației noastre și anul acesta. Sper să aveți timpul și disponibilitatea pentru a face pregătire în biserica noastră, să fiți încrezători pentru că toți suntem alături de voi, vrem să vă ajutăm. Avem o experiență bogată în spate, am încredere mare în domnii profesori pentru că, așa cum au avut rezultate până acum, vă vor ajuta și pe voi să obțineți notele dorite la final. Fiindcă tot suntem împreună, o să facem și o rugăciune ca bunul Dumnezu să reverse harul Său asupra voastră. Vă dorim sănătate și vrem să vă țineți de pregătire. Știu că nu este ușor pentru voi, va trebui de multe ori să veniți direct de la ore dar o să facem în așa fel încât la final să ne bucurăm  împreună de efortul depus. Rog pe bunul Dumnezeu și pe preacurata Sa Maică să ne ajute și să ne dea har și putere ca să ajungem la final cu acest proiect. Doamne ajută”! , a fost mesajul părintelui Ionel Vrînceanu pentru noua serie de elevi care vor să beneficieze de pregătire la Sfânta Biserică.

Și managerul de proiect, Mihaela Tătaru se bucură să vadă că proiectul se bucură de succes în continuare, iar profesorii vor să își împărtășească cunoștințele în mod voluntar. ”Sunt bucuroasă că deși am ajuns la a șaptea ediție, a șaptea generație de copii mai bine spus, sunt uimită că au venit așa mulți copii chiar din prima zi. Mă bucur că ziua este frumoasă, sper ca și întâlnirea să fie de bun augur și îmi doresc ca și această generație cu numărul șapte să aibă rezultate bune așa cum am fost obișnuită încă de la început. Vă mulțumesc că ați reușit să fiți aici în Biserică. Vreau să vă rog să îmi spuneți ori de câte ori veți întâmpina o problemă. Și eu și părintele vom căuta soluții pentru a vă ajuta”, a spus Mihaela Tătaru, coordonatoarea proiectului.

Alături de elevii-beneficiari, părinte și profesorii voluntari a fost și colonelul Vasile Roman, președintele Fundației Sfântul Prooroc ”Ilie Tesviteanul”. ”Mă bucur că și în acest an ați răspuns invitației noastre de a participa la acest proiect, dragi elevi. Mulțumim domnilor profesori fiindcă și anul acesta ne ajutați. Vă dorim mult succes și suntem alături de voi. Sunt sigur că veți obține rezultatele dorite. În afara acestui proiect o să vă mai invităm să participați și la alte proiecte de ale noastre. Îi mulțumim doamnei Tătaru că a reușit să vă aducă într-un număr atât de impresionant. Mult succes în continuare”, a spus locotenent – colonel Vasile Roman.

Elevii prezenți în curtea bisericii ”Ilie Tesviteanul” au venit cu mult entuziasm și își doresc să obțină diploma de bacalaureat și cu ajutorul meditațiilor de la biserică. ”Am auzit de acest proiect de la colegi mai mari și vreau și eu să particip la lecțiile de istorie și română. Astea sunt materiile pe care vreau să insist”, ne-a spus unul dintre elevii prezenți la deschiderea proiectului la biserică. ”Vreau să vin la matematică fiindcă mi se pare că e cea mai grea probă și sper ca orele de aici să mă ajute să înțeleg materia mai bine și să iau și o notă bună, la examenul din vară”, ne-a spus una dintre elevele care au venit sâmbătă la Biserică.

Trebuie spus că orarul a fost deja stabilit și transmis elevilor care vor participa la orele de meditație de la Biserică. Astfel: luni de la ora 14:30 va fi meditație la limba și literatura română cu profesoara Gina Sava, iar de la 16:30 vor fi ore de fizică cu profesoara Ioana Mihaela Popescu. Marți de la ora 14:30, limba și literatura română cu profesoara Aurora Stoian, iar de la 16:30, matematică cu Alexandru Tănasă. Trebuie spus că Alexandru Tănasă este absolvent al Facultății de matematică din Iași în 2018 și beneficiar al primelor serii de pregătire în Biserică.

Așa cum a promis încă din timpul facultății, vrea să se alăture proiectului și din calitatea de voluntar după ce în clasa a XII-a a beneficiat de sprijinul profesorilor voluntari din cadrul acestui proiect. Miercuri, – de la 14:30, – geografie cu profesorii Aneta Popa și Florin Cristea, iar de la 16:30, – matematică cu profesoara Anișoara Ariton. Joi, – de la  15:00 la 17:00 vor avea loc ore de pregătire la disciplina istorie cu profesorii Constanța Giurcan și Nelu Taman.

Ca o noutate a proiectului, începând de anul acesta, elevii pot beneficia și de consiliere psihologică în cadrul Sfintei Biserici, acordate cu sprijinul unei foste beneficiare a proiectului, Oana Smărăndoiu.

Elevii și profesorii au constituit și un grup pe Facebook unde vor discuta despre noutățile sau posibilele schimbări care pot apărea pe parcurs.

Cum sâmbătă au fost Moșii de toamnă, iar creștinii ortodocși au dat de pomană, elevii și cadrele didactice care au fost sâmbătă la deschiderea anului de pregătire au primit câte un pachet cu un caiet și un pix dar și produse alimentare de la părintele Vrânceanu.

Implicarea profesorilor voluntari în acest proiect este una salutată și admirată și de Arhiepiscopie. Trebuie spus că profesorii voluntari au primit din partea Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, Diploma de vrednicie „Episcopul Dionisie Romano”, cea mai înaltă distincție oferită de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și câte o icoană în semn de respect și prețuire pentru implicarea în proiectul educațional ”O șansă pentru fiecare”, menit să pregătească elevii pentru promovarea cu succes a examenului național de bacalaureat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here