Leonardo DiCaprio și Brad Pitt îi îndeamnă pe americani să voteze la alegerile de pe 6 noiembrie

0
35

Actorii americani Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt şi-au trecut numele pe lista tot mai mare a celebrităţilor din showbiz care i-au îndemnat pe compatrioţii lor să voteze la apropiatele alegeri legislative de la jumătatea mandatului, ce vor avea loc pe 6 noiembrie în Statele Unite, relatează sâmbătă Press Association. Cei doi artişti americani joacă împreună în lungmetrajul „Once Upon A Time In Hollywood”, cel mai recent film al regizorului Quentin Tarantino, ce are o acţiune plasată la Los Angeles în perioada crimelor comise de membrii sectei conduse de Charles Manson.

Într-un mesaj video publicat vineri pe contul de Instagram al actorului Leonardo DiCaprio, cei doi actori au vorbit despre importanţa pe care o au alegerile de pe 6 noiembrie. Aceste alegeri sunt organizate pentru ocuparea unor locuri în Senatul şi Camera Reprezentanţilor din Statele Unite.

Leonardo DiCaprio, un proeminent activist politic şi susţinător al campaniilor ecologiste, a spus: „Viitorul ţării noastre va fi decis în această săptămână. Alegerile contează nu doar atunci când se votează pentru preşedinte”. „Aceste alegeri ar putea avea cele mai mari consecinţe din timpul vieţilor noastre”, a adăugat el. Starul american, în vârstă de 43 de ani, a enumerat politicile care ar putea fi influenţate de rezultatul votului de pe 6 noiembrie: „Sunt în joc atât de multe lucruri. De la legile pentru siguranţa armelor de foc la politicile din domenii precum imigraţie, aer şi ape curate şi pentru a decide dacă milioane de oameni vor avea sau nu vor avea acces la servicii medicale”.

Brad Pitt, în vârstă de 54 de ani, a spus că alegerile de la jumătatea mandatului sunt la fel de importante ca alegerile prezidenţiale. „Aceste chestiuni vor fi decisive pentru Camera Reprezentanţilor, pentru Senat, pentru zeci de curse electorale organizate în vederea stabilirii guvernatorilor. Alegerile din statele federale americane vor determina viitorul în ceea ce priveşte modificările climatice, reforma din sistemul de justiţie, finanţarea educaţiei, egalitatea de drepturi pentru comunitatea LGBTQ şi chiar capacitatea voastră de a vota”, a spus Brad Pitt.

Leonardo DiCaprio a adăugat: „Toate aceste competiţii electorale şi măsurători de voturi reprezintă o şansă pentru a decide direcţia în care se va îndrepta ţara noastră. Chiar în aceste momente, oamenii se înscriu în număr mare în etapa preliminară de votare. Însă acest lucru nu este suficient”. Cei doi actori de la Hollywood şi-au exprimat şi în trecut opiniile pe care le au în anumite chestiuni politice şi ambii au fost susţinători ai preşedintelui Barack Obama.

Mesajul lor comun reprezintă cea mai recentă intervenţie publică făcută de celebrităţile din showbiz înainte de alegerile de la jumătatea mandatului. Luna trecută, cântăreaţa Taylor Swift a renunţat la tăcere în ceea ce priveşte politica americană şi a anunţat public că va vota pentru reprezentanţii Partidului Democrat. Actorii Will Ferrell, Eva Longoria şi Alyssa Milano se numără şi ei printre vedetele care au dezvăluit tot în mod public că vor vota pentru Partidul Democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here