Trei elevi de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani au reprezentat județul Vrancea la Concursul Naţional de literatură, cu participare internațională, „Ion Barbu”, care s-a desfășurat la Călăraşi. Competiția a avut loc în perioada 26-28 octombrie şi au participat elevi din 18 judeţe, precum şi din Republica Moldova.
Dragostea de cuvânt și de idei a adunat elevi cu rezultate excepționale, selectați din școli de prestigiu din țară și nu numai. Concursul a avut 4 secțiuni, cu subiecte extrem de interesante adresate elevilor de la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a XII-a. Lotul județului Vrancea, însoțit de profesoara Livia Marcu, de la Colegiul Național Al. I. Cuza, a fost format din următorii elevi: Diana Bădărău, clasa a VIII-a, de la Colegiul Cuza (profesor coordonator Livia Marcu), Ianis Mihail Bejenaru, clasa a VIII-a, de la Colegiul Cuza (profesor coordonator Livia Marcu) şi Diana Grigore, clasa a XII-a, de la Colegiul Unirea (profesor coordonator Janet Popoiu).
Conform datelor furnizate de profesoara Livia Marcu, rezultatele au fost pe măsura talentului și muncii celor care găsesc în literatură un spațiu înalt de exprimare. Eleva Diana Bădărău a obținut premiul al III-lea, iar Ianis Mihail Bejenaru și Diana Grigore au obținut mențiuni. „Județul Vrancea este deja la a doua participare la acest concurs, care a dovedit o înaltă exigență științifică. Dacă anul trecut elevii de la CNAIC au obținut două mențiuni și un premiu special, anul acesta elevii au păstrat nivelul de pregătire, situându-se printre județele fruntașe. Diana Bădărău este la a doua participare. După un premiu special, anul acesta a obținut a treia notă, 9,70. Sunt onorată că sunt profesoara și diriginta unor copii deosebiți, precum Diana și Ianis, cu rezultate excepționale din clasa a V-a. Această experiență, alături de cei trei elevi minunați, adaugă bucurii care fac din profesia de dascăl o pasiune. În plus, în calitate de evaluator, am fost încântată să găsesc confirmări că mai există oameni care au preocupări autentice, cu orizont cultural și trăiri frumoase”, a declarat profesoara de limbă şi literatură română Livia Marcu.