RECRUTARE PENTRU INSTITUŢIILE MILITARE DE ÎNVĂŢĂMÂNT ALE JANDARMERIEI ROMÂNE IANUARIE 2019
Având în vedere dinamica și deficitul de personal de la nivelul Jandarmeriei Române, prin structurile subordonate se vor desfășura activități de recrutare pentru Școlile militare de subofițeri, astfel:
- A) Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani:
– 350 locuri (din care 4 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi), astfel: 317 locuri alocate Jandarmeriei Române; 25 locuri alocate SIE; 8 locuri alocate SPP.
- B) Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni:
– 350 locuri (din care 4 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi), astfel: 335 locuri alocate Jandarmeriei Române; 15 locuri alocate SIE.
Cererile-tip de înscriere se depun de candidaţi până la 23 noiembrie 2018. Depunerea dosarelor de recrutare – până la data de 12 decembrie 2018.
CONDIŢIILE LEGALE DE RECRUTARE
- a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
- b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
- c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
- d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
- e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
- f) să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
- g) să aibă un comportament corespunzător principiilor şi cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
- h) să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
- i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
- j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
- k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
- l) să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar;
- m) să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;
- n) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
- o) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.
ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA ACTIVITĂŢILOR DE SELECŢIE A CANDIDAŢILOR ÎN VEDEREA PARTICIPĂRII LA CONCURSUL DE ADMITERE
În vederea participării la concursul de admitere, candidaţii susţin următoarele probe:
- a) examinarea medicală;
- b) evaluarea psihologică.
Examinarea medicală a candidaţilor se realizează la unităţile medicale teritoriale ale MAI şi constă în evaluarea detaliată a stării de sănătate, conform baremelor medicale în vigoare. Fişa medicală se încheie pentru candidatul care îndeplineşte cumulativ toate criteriile medicale, prin acordarea avizului „apt” pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile MAI.
Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează de specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu unităţile cu atribuţii de recrutare.
Examinarea medicală şi evaluarea psihologică sunt gratuite, conform reglementărilor legale în vigoare, cu excepţia examinării medicale suplimentare.
ÎNSCRIEREA CANDIDAŢILOR ŞI ORGANIZAREA CONCURSURILOR DE ADMITERE
Şcolile militare de învățământ ale Jandarmeriei Române organizează concursurile de admitere în perioada 10 – 21 ianuarie 2019. Perioada de şcolarizare a seriilor de elevi este ianuarie – noiembrie 2019. Probele eliminatorii: contravizita medicală şi probele de aptitudini fizice. Contravizita medicală a candidaţilor se realizează de către o subcomisie medicală constituită din specialişti desemnaţi de Direcţia Medicală a MAI, care examinează candidaţii, verifică înscrisurile fişei medicale tip MAI şi finalizează examenul medical prin emiterea unui aviz medical cu menţiunea apt sau inapt, după caz. Probele de verificare a aptitudinilor fizice constau în parcurgerea unui traseu practic – aplicativ compus din 32 de obstacole. Este declarat promovat candidatul care îndeplinește baremul minim de 2,25 minute. La probele eliminatorii de concurs – contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice – nu se admit contestaţii, rezultatele consemnate de subcomisiile de specialitate fiind definitive.
SELECŢIA CANDIDAŢILOR PRIN PROBELE DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR
Probele de verificare a cunoştinţelor sunt cele stabilite, după caz, în regulamentele/ metodologiile de admitere sau de către comisiile de admitere ale inspectoratelor generale. Astfel, conform tematicii și a bibliografiei, candidații vor susține un test de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limba Română și Limbi Moderne – Limba Engleză sau Franceză, la alegere.
DISPOZIŢII FINALE
După sesiunea de înscriere din septembrie 2018 au fost declarați admiși un număr de 10 viitori jandarmi, recrutați de către instituția noastră.
În urma absolvirii promoției de subofițeri din luna august, Inspectoratului nostru i-au fost repartizați un număr de 7 absolvenți, toți cei 7 tineri jandarmi au fost încadrați la structurile de ordine publică, unde exista un deficit mare.
Pentru detalii suplimentare, se pot solicita informaţii la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, la numărul de telefon 0237.215.303 sau la adresa de e-mail: relatiipublice@jandarmeriavrancea.ro.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, 24 octombrie
cred ca nu exista in tara cladire mai oribila decat cea de la ijj vrancea,