GALERIE FOTO: Delegații din Turcia și Italia, în vizită la Panciu în cadrul unui proiect Erasmus

0
254

Orașul Panciu a primit, miercuri, vizita unei delegații din Turcia și Italia, aflată în județul Vrancea în cadrul proiectului Erasmus „Promotion of  Educational Services Through E-learning Material“, în care Palatul Copiilor Focșani este partener. Primele activități din cadrul acestui proiect s-au derulat în Turcia și Italia. În perioada 15-19 octombrie, reprezentanții școlilor partenere din cele două țări s-au aflat în Vrancea, pentru a participa la activități și ateliere de lucru propuse de Palatul Copiilor, atât la Focșani, cât și la Cluburile Copiilor din Panciu și Odobești – structuri aflate în structura Palatului Copiilor Focșani.

La Panciu, oaspeții au fost întâmpinați în sala de ședințe a Palatului Administrativ de primarul Iulian Nica. Ei au primit câte un exemplar din volumele „Contribuția locuitorilor din orașul Panciu la făurirea și apărarea României Mari“ – autor: prof. Mihai Adafini și „Panciu – de la începuturi până astăzi (monografia orașului în imagini)“ – autor: prof. Costică Zbârciog, editate cu sprijinul edilului și lansate în luna septembrie, la cea de-a XIV-a ediție a Zilelor Orașului Panciu.

Ulterior, profesorii italieni și turci au fost invitați să viziteze Catedrala Cuvioasa Parascheva și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, unde le-au fost oferite broșuri și materiale promoționale referitoare la obiectivele turistice din Panciu – Mănăstirea Brazi, Schitul Sf. Ioan Botezătorul, Beciurile Domnești de patrimoniu, Mormântul scriitorului Ioan Slavici și Monumentul Eroilor.

Vizita a continuat la Liceul Teoretic Ioan Slavici, în corpurile de clădiri modernizate în urma implementării proiectului cu finanțare europeană „EDU-PANCIU – Proiect pentru extinderea, dotarea şi reabilitarea Liceului Ioan Slavici“, precum și la Clubul Copiilor Panciu, unde oaspeții au asistat la un program artistic deosebit, ce a inclus dansuri populare tradiționale din zona Vrancea. Activitățile derulate la Panciu de profesorii italieni și turci s-au finalizat cu vizitarea Monumentului Eroilor, din centrul orașului, și cu un pelerinaj la Mănăstirea Brazi.

De la Panciu, oaspeții au mers la Mausoleul Eroilor din Mărășești. „Vă mulțumim că ne-ați ales ca parteneri în acest proiect și că ne oferiți ocazia de a ne promova orașul și valorile! Sper că ați petrecut momente frumoase la Panciu! Cu siguranță, ați avut multe de văzut și de aflat. Avem locuri frumoase, copii talentați, tradiții și obiceiuri deosebite, pe care ați avut ocazia să le descoperiți și să le admirați! Dorința mea este să vă întoarceți în țara dumneavoastră cu amintiri frumoase și cu o experiență de neuitat! Vă mai așteptăm la noi și cu alte ocazii!“, le-a spus primarul Iulian Nica oaspeților din Turcia și Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here