Un oraș din Rusia a scos la concurs un post de îngrijitor de pisici

0
56

Autorităţile din Zelenogradsk, un oraş din Rusia, au publicat de curând un anunţ mai puţin obişnuit, în care se preciza că a fost scos la concurs un post de îngrijitor de pisici. Câştigătorul concursului are misiunea de a se ocupa de cele aproximativ 70 de animale fără stăpân care trăiesc în această localitate, informează Reuters.

Aproximativ 80 de candidaţi s-au înscris la concursul organizat de primăria acelui orăşel din regiunea Kaliningrad, care a inaugurat şi o statuie în forma unei pisici şi a adăugat imaginea unei feline pe emblema localităţii. Cu ajutorul acestei strategii de rebranding, Zelenogradsk doreşte să devină cunoscut pe plan internaţional drept cea mai importantă comunitate rusă iubitoare de pisici. În cele din urmă, o localnică, Svetlana Logunova, a fost desemnată îngrijitor al pisicilor din oraş. Pentru a fi ajutată în noile ei atribuţiuni, Svetlana a primit din partea Primăriei locale o bicicletă şi o uniformă, ce include o jachetă verde, o cravată neagră şi o pălărie.

Ea are la dispoziţie un buget de 5.700 de ruble (85 dolari americani) pe lună, pentru a se asigura că pisicile din acest oraş costier sunt fericite. Astfel, Svetlana le distribuie hrană, le mângâie şi le oferă excursii gratuite plimbându-le în coşul bicicletei sale de serviciu. „Nu pot să am grijă de una singură de fiecare dintre ele, o mână de ajutor mi-ar prinde foarte bine”, a declarat Svetlana Logunova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here