Un student a murit ELECTROCUTAT, iar altul a fost rănit, după ce s-au suit pe un tren ca să-și facă poze

0
2872

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Focșani, a murit miercuri dimineață, în jurul orei 04.00, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren de marfă ce staționa în gara Focșani și s-a electrocutat. Tânărul care și-a pierdut viața era însoțit de altul, în vârstă de 24 de ani, și acesta tot din municipiul Focșani. Cei doi tineri s-ar fi suit pe vagonul trenului de marfă, cu intenția de a-și face mai multe poze. Ambii tineri s-au electrocutat, dar din nefericire doar cel de 24 de ani a reușit să coboare de pe vagon.

 „În jurul orei 3.50 (n.r. miercuri), Poliția Transporturi Feroviare a fost sesizată telefonic de către impiegatul de mișcare al Stației CRF Focșani, despre faptul că doi tineri s-au urcat pe vagonul unui tren de marfă și s-au electrocutat. Din primele verificări s-a stabilit că cei doi ar fi urcat pe vagon pentru a-și face poze. Unul dintre tineri a reușit să coboare de pe vagon, având arsuri minore la nivelul mâinilor, celălalt nu a reușit însă să coboare și a decedat. Ambii sunt din Focșani, cel care este în viață are 24 de ani, iar cel care a decedat are 22 de ani”, ne-au declarat reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Vrancea.

Pompierii focșăneni au fost solicitați să intervină pentru a coborî trupul bărbatului de pe tren, iar un echipaj SAJ a constatat decesul acestuia.

          „În această dimineață (n.r. miercuri) în jurul orei 04:10, în urma unui apel primit la numărul unic de urgență 112, pompierii militari au fost solicitați să intervină pe Bld. Gării din municipiul Focșani pentru degajarea unei persoane electrocutate rămasă blocată pe o garnitură de tren. La locul evenimentului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. Forțele de intervenție au acționat, după întreruperea curentului electric, pentru coborârea de pe acoperișul vagonului a victimei de sex masculin, în vârstă de aproximativ 22 de ani, pe care au predat-o în stare de inconștiență echipajului SAJ aflat la fața locului”, au transmis miercuri reprezentanții ISU Vrancea.

Cei doi tineri erau studenți și urmau să plece la studii masterale în străinătate.

Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean și internat în cadrul Secției de Chirurgie Plastică. Potrivit buletinului de presă al spitalului, acesta prezintă „arsuri de grad II și III la nivelul bratului și antebrațului drep (poartă de intrare) și grad plantă stângă (poartă de ieșire), genunchi drept și hemitorace stâng posterior prin electrocuție”.

Tânărul decedat era fiul unui caporal din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”. Colegii tatălui său au postat pe Facebook un mesaj prin care își exprimă regretul față de cele întâmplate. „Cu profund regret, colectivul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, deplânge dispariţia fulgerătoare din viaţă a fiului colegului nostru, caporal F(…)Ş(…) şi suntem alături de familia greu încercată în aceste momente de tristeţe şi adâncă suferinţă. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace printre aleşii săi, iar familiei îndurerate, putere pentru a trece peste această despărţire grea. Sincere condoleanţe!”, este mesajul postat de colegii tatălui pe facebook.

Conform unor surse, tânărul participase duminică la înmormântarea bunicii sale, într-o comună din zona de munte a județului. El ar fi trebuit să plece la studii în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here