Precizări de la CAS Vrancea privind bolnavii de diabet

0
503

C.A.S. Vrancea anunţă că a fost modificat Ordinul C.N.A.S. referitor la Normele tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate şi, în acest context, dorim să vă informăm cu privire la o prescrierea testelor de automonitorizare a bolnavilor cu diabet zaharat insulinotrataţi.

Dacă până la data emiterii Ordinului nr. 1328/ 27.09.2018 numărul de teste de automonitorizare era de până la 400 teste/ 3 luni pentru un copil cu diabet zaharat insulinodependent şi până la 100 teste pentru 3 luni pentru un adult cu diabet zaharat insulinotratat, cu noile modificări, numărul de teste de automonitorizare este de până la 400 teste/ 3 luni copil cu diabet zaharat tip 1, până la 200 teste/ 3 luni pentru adultul cu diabet zaharat tip 1 automonitorizat şi până la 100 teste / 3 luni pentru bolnavul cu diabet zaharat de tip 1 automonitorizat cu sistem de monitorizare continuă a glicemiei sau cu pompe de insulină cu senzori de monitorizare continuă, precum şi pentru adultul cu diabet zaharat tip 2 și alte tipuri de diabet zaharat insulinotratat.

Farmaciile sunt obligate să asigure în termen de maximum 48 de ore testele prescrise pacientului, dacă acestea nu există în farmacie la momentul solicitării. Decizia privind prescrierea unui număr mai mic de teste sau de a întrerupe acordarea testelor aparţine medicului prescriptor.

 

Biroul de presă C.A.S. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here