Picturi la secția de pediatrie a Spitalului Județean, prin intermediul Organizației Civice Vrancea

0
418
cof

Având ca scop dezvoltarea competențelor de voluntariat ale copiilor și tinerilor din județul Vrancea, asociația Organizația Civică Vrancea desfășoară în prezent proiectul ARTĂ ȘI VOLUNTARIAT ÎN CULORILE COPILĂRIEI. Acesta constă în decorarea celor zece saloane din secția de pediatrie a Spitalului „Sf. Pantelimon” din Focșani cu picturi potrivite copiilor și în reamenajarea micului loc de joacă existent în incintă.

Partener în acest proiect este Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărescu”, reprezentat de Ioana Constantinescu, în calitate de director, care, încă de la început a acordat tot sprijinul necesar desfășurării activităților. „Arta este hrana sufletului și ne bucură enorm ideea că prin desenele elevilor de la Liceul de Artă vom putea aduce un strop de culoare și bucurie în sufletele copiilor internați la secția de pediatrie a spitalului. Desenele vor purta la rândul lor un strop din sufletele și talentul elevilor de la liceu”, a declarat doamna director.

O mare parte din pânze vor fi pictate de către elevii din clasele a XI-a A și a XII-a A, grupele de pictură, sub îndrumarea profesorilor Laura Dumitru și Ștefan Dumitru.

Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, Organizația Civică Vrancea fiind unul din cele trei ong-uri care au câștigat în cadrul selecției de proiecte din luna iulie 2018.

Contractul este aprobat în conformitate cu prevederile dispozițiilor Legii nr. 350/2005 (actualizată) privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice, alocate pentru activități nonprofit de interes general, în baza Hotărârii Consiliului Județean Vrancea nr. 84 din 31 mai 2017 și a Hotărârii Consiliului Județean Vrancea nr. 33 din 7 martie 2018.

Proiectul este în valoare de 11150 lei, axa pe care a fost depus este cea de voluntariat, obiectivul principal fiind realizarea de picturi pe pânză și reamenajarea camerei de recreere existentă în secția de pediatrie. Obiectivele secundare privesc creșterea nivelului de implicare a tinerilor în problemele comunității locale.

Organizația Civica Vrancea este un ONG înființat în septembrie 2016 având ca obiective promovarea, sprijinirea, realizarea si coordonarea de activități cu copiii, tinerii și adulții. Activitățile de până acum se pot urmări pe pagina de facebook a asociației, urmând ca, în cel mai scurt timp să fie lansat un site pentru un acces ușor și transparent.

Așa cum ne-a declarat Camelia Rodica Hondru, coordonatorul proiectului, activitățile trebuie să se încheie până pe 30 noiembrie. Asociația face apel, și pe această cale, către voluntarii care doresc să se implice și să picteze pânzele, să contacteze organizația.

 

Organizația Civică Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here