ULTIMA ORĂ! UPDATE! VIDEO! Grevă generală a companiilor de transport judeţean şi interjudeţean

0
2998

Companiile de transport judeţean şi interjudeţean din toată ţara au intrat în grevă generală începând de astăzi, pe termen nelimitat, inclusiv la Focșani. Transportatorii solicită retragerea unui proiect de ordin al ministrului de resort, prin care firmele care operau deja un anumit traseu nu mai au prioritate la noile licitaţii, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport din România (FORT).
Preşedintele FORT a arătat şi că, în majoritatea statelor europene, piaţa este închisă, iar transportatorii români nu au acces pe rutele din străinătate.

Pe de altă parte, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat deja că nu va participa la protest, considerând că cetăţenii României care beneficiază de transportul rutier de persoane „nu trebuie să sufere din cauza încercărilor ministrului Transporturilor de a distruge firmele din acest domeniu care au capital românesc”, şi a solicitat o întâlnire de urgenţă cu premierul Viorica Dăncilă pentru detensionarea situaţiei din acest domeniu.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat marţi, la şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere, că exclusivitatea pe piaţa transportului interjudeţean de persoane nu mai poate continua, iar nimeni nu poate contrazice ideea că o concurenţă liberă, un liber acces la piaţă poate fi reglementat şi prin aceea ca oricine oricând să poată să solicite efectuarea unui transport prin curse regulate de pasageri interjudeţean.

UPDATE! Transportatorii renunţă la protestul declanşat joi în condiţiile în care nemulţumirile acestora vor fi discutate marţi, 16 octombrie, într-o dezbatere la Parlament, a anunţat Federaţia Operatorilor de Transport din România (FORT), conform AGERPRES.
Activitatea de transport va fi reluată în întreaga ţară, începând cu ora 14.00.

„La intervenţia conducerii Comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor, protestul început în toată ţara de membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport – FORT încetează. Domnul Deputat Sorin Bota a comunicat conducerii FORT faptul că marţi, 16.10.2018, are loc o dezbatere având ca subiect situaţia generată de Ministrul Transporturilor şi a lansat către domnul preşedinte Augustin Hagiu invitaţia de a participa. FORT salută poziţia exprimată de Comisia de Transport din Parlament, raportat ordinului ce face obiectul protestelor organizate la nivel naţional şi va fi reprezentată la această dezbatere extrem de importantă”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

În opinia reprezentanţilor FORT, mesajul venit din Parlament „demonstrează clar că ordinul de ministru este istorie în acest moment”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here