GALERIE FOTO: Cîrligele. Lucrările la podul din beton armat din punctul „Chiru”, finalizate anul acesta

0
546

Primăria Cîrligele continuă lucrările la proiectul de investiții privind construirea unui pod pe drumul comunal Cîrligele-Dălhăuţi. Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, a anunțat că se montează deja grinzile și speră ca până la finele anului pe acest pod să se circule. ,,Lucrările de execuţie la podul din beton armat din punctul „Chiru” se apropie de final, în această săptămână fiind montate grinzile care vor constitui platforma podului. Dacă vremea va fi prielnică, până cel târziu la finalul acestui an, pe noul pod se va putea circula în condiţii de maximă siguranţă pe drumul comunal Cîrligele-Dălhăuţi”, a spus primarul Ștefan Moscu. Proiectul de investiţii „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți, punct Chiru, comuna Cîrligele, județul Vrancea“ are o valoare de 2,1 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a.

Primarul Ștefan Moscu a mai anunțat că au fost finalizate două investiții  finanțate din fonduri europene:,, Modernizare sediu Grădiniță pentru copii și Centru de Asistență după Programul Școlar din satul Cîrligele“ și ,, Modernizare drumuri de interes local“. Edilul șef din Cîrligele a reamintit că în luna iulie 2018 a semnat la sediul AFIR Constanța un nou contract de finanțare cu o valoare de peste 500.000 euro prin care școlile din satele Blidari și Dalhăuți vor fi reabilitate și dotate corespunzător. „Pentru a putea obține finanțarea am solicitat de la Ministerul Educației schimbarea destinației celor 2 școli în cămine culturale pentru o perioadă de 5 ani, urmând ca cele două clădiri să fie redate circuitului educațional după ce se vor termina lucrările, în funcție de numărul de copii de vârstă școlară din cele două sate. De asemenea, săptămâna viitoare reprezentanții AFIR Constanța vor efectua vizita în teren pentru proiectul «Construire teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii și amenajare parcare în satul Cîrligele, punct SMA », proiect cu o valoare de peste 80.000 de euro depus în vederea obținerii de fonduri europene pentru a putea fi realizat în lunile următoare“, a precizat Ștefan Moscu.

Primarul Ştefan Moscu a susţinut în continuare că accesarea unor finanțări oferite de  Uniunea Europeană reprezintă singura modalitate de dezvoltare a localităţilor din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri proprii pentru modernizarea infrastructurii locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here