Oscar 2019 – 87 de pelicule concurează la categoria ”Cel mai bun film într-o limbă străină”

0
38

Optzeci şi şapte de filme concurează la categoria „Cel mai bun film într-o limbă straină” la cea de-a 91-a ediţie a Premiilor Oscar, a anunţat luni Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, citată de Xinhua. Numărul acestora este în scădere uşoară faţă de anul trecut, când în competiţie au intrat 92 de propuneri, un număr record. Pentru prima dată în cursă au intrat pelicule din Malawi şi Niger.

Filmul mexican „Roma”, câştigătorul trofeului Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, lungmetrajul japonez „Shoplifters”, recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes şi povestea de dragoste poloneză „Cold War”, semnată de Pawel Pawlikowski, care a primit premiul pentru „cel mai bun regizor” la Cannes, figurează printre favoritele acestei categorii.

Nominalizările pentru cea de-a 91-a ediţie a Premiilor Oscar vor fi anunţate 22 ianuarie 2019, iar ceremonia de decernare a râvnitelor distincţii este programată pentru data 24 februarie 2019, la Dolby Theatre din Hollywood. Filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude, a fost desemnat propunerea României pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here