Marian Oprișan mulțumește celor care au participat la ”Bachus” și celor care s-au implicat în organizarea festivalului

0
529

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a ținut să le mulțumească tuturor celor care au participat, dar și celor care s-au implicat în organizarea și buna desfășurare a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului ”Bachus 2018”. Acesta a ținut să îi mulțumească prim-ministrului Viorica Dăncilă, care a vizitat standurile producătorilor locali de vinuri din cadrul celui mai important Festival din România dedicat Viei și Vinului. „Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului ”Bachus 2018”, ediția a XXVI-a, s-a încheiat, după patru zile pline de spectacol și de evenimente care au avut în centrul lor promovarea vinului de calitate și a podgorenilor vrânceni! Mă bucur că și în acest an am transformat Vrancea în Capitala Viei și Vinului și am poziționat județul nostru pe harta mondială a vinului. Sunt mândru că, an de an, Festivalul ”Bachus” își consolidează rolul, acela de a fi o platformă pentru promovarea produselor vrâncene și a tradițiilor podgorenilor. Reușita acestei ediții nu ar fi fost posibilă fără implicarea și participarea unui mare număr de personalități și instituții, care s-au alăturat evenimentului, cu suflet și dedicare. În primul rând, doresc să mulțumesc doamnei Prim-Ministru Viorica Dăncilă, care ne-a onorat cu prezența și a vizitat standurile producătorilor locali de vinuri din cadrul celui mai important Festival din România dedicat Viei și Vinului”, se arată în mesajul președintelui Marian Oprișan.

Șeful administrației județene a ținut să le mulțumească și invitaților de seamă care au fost prezenți la Bachus 2018. ,,De asemenea, aducem mulțumiri domnului Slobodan Uzunov, însărcinat de afaceri al Ambasadei Macedonia în România, precum și domnului Aleksandr Tyurin, consilier economic al Ambasadei Federației Ruse la București, care au participat la eveniment. Pe această cale, doresc să mulțumesc tuturor oaspeților noștri de seamă, pentru că au dat curs invitației de a trece pragul acestui festival de tradiție și au participat la Concursul Național de Vinuri, ediția a IX-a. Aducem mulțumiri domnului profesor universitar doctor Valeriu V. Cotea – președintele juriului, președinților celor cinci comisii de jurizare: Roberto Gatti, Luciano Parrinello, Vito Mezzapelle și Daniele Raspini din Italia și Arina Antoce – România, membrilor juriului, Organizației Somelierilor din România (OSR) 2011, Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), jurnaliștilor și bloggerilor de vin”, se mai arată în comunicat.

Marian Oprișan i-a felicitat și pe cei trei mari campioni ai Concursului Național de Vinuri din acest an și s-a declarat bucuros că aceștia sunt producători din județul Vrancea, fapt ce confirmă, încă o dată, valoarea vinurilor din podgoria noastră. ,,Totodată, apreciem participarea producătorilor care s-au implicat în desfășurarea expoziției de vinuri Bachus din Piața Unirii, precum și Laboratorului Central pentru Controlul Calității și Igienei Vinului (LCCCIV) Valea Călugărească– Filiala Focșani și Direcției pentru Agricultură Județeană Vrancea. Suntem bucuroși că lecțiile de degustare de vinuri, susținute de renumiți somelieri din cadrul OSR 2011, în Piața Unirii din Focșani, s-au bucurat de un real succes, datorită numărului mare de participanți. De asemenea, țin să mulțumesc și instituțiilor publice din județul Vrancea care și-au adus aportul pentru ca Festivalul Internațional al Viei și Vinului ”Bachus 2018” să se desfășoare în cele mai bune condiții: Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny”, Serviciul Județean de Ambulanță, Primăria Municipiului Focșani. Mulțumim și reprezentanților mass media locale și centrale, care au reflectat în materialele de presă amploarea acestui eveniment”, a spus Marian Oprișan.

Acesta a felicitat și echipa de la Consiliului Județean și de la Centrul Cultural Vrancea care s-a ocupat de organizarea ireproșabilă a Festivalului ”Bachus”. ,,Nu în ultimul rând, dorim să mulțumim miilor de români, atât din Județul Vrancea, cât și din țară, care au participat și s-au bucurat de bogăția toamnei, la acest festival dedicat podgorenilor. Îmi doresc să ne vedem cu bine și la anul, la cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea ”Bachus”!”, se arată în finalul comunicatului de presă semnat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here