GALERIE FOTO: Ziua Mondială a Educaţiei, sărbătorită la C.S.E.I „Elena Doamna”

0
131

Elevii de la C.S.E.I. „Elena Doamna” au marcat Ziua Mondială a Educației prin activități extra-şcolare, începând cu prichindeii de la grădiniță. Inspiraţi de venirea toamnei, folosind materiale selectate din natură, copiii au confecţionat ,,Coroniţa toamnei”, iar la carnavalul toamnei au prezentat cele mai originale şi frumoase costume, pe care juriul le-a premiat. ,,Să ne hrănim sănătos” a fost o activitate care s-a desfăşurat la cantina şcolii, participanţi fiind elevii de la clasele V-XII. Sub îndrumarea unui nutriţionist şi a profesorilor psihopedagogi, elevii au fost sfătuiţi să adopte un stil de viaţă sănătos, prin consumarea unor fructe şi legume, precum şi o dietă care să le asigure necesarul de calorii şi energie.
Conform datelor furnizate de consilierul educativ, profesorul George Lefter, elevii de la clasele a VIII-a şi a XII-a au fost prezenţi la Muzeul Vrancea – Secţia de Etnografie, unde au făcut cunoştinţă cu legenda Babei Vrâncioaia. Activitatea a făcut parte din proiectul educativ ,,Primul război mondial văzut prin ochi de copil”, iar tema a fost ,,Tradiţii vrâncene”. În sala de festivităţi, elevii au urmărit un film artistic, din care s-a desprins mesajul că poţi realiza orice îţi propui, indiferent de barierele sociale, doar dacă îţi descoperi şi îţi pui în valoare calităţile.
La biblioteca şcolii, copiii de la clasele II-VIII, au confecţionat semne de carte, activitate prin care s-a încercat stimularea interesului şi gustului pentru lectură. La finalul zilei, elevii, părinţii şi invitaţii s-au declarat încântaţi că li s-a oferit prilejul de a participa la activităţi nonformale, care le-au oferit libertate de opinie şi acţiune, cu valenţe educative ridicate, cu rol de a stimula potenţialul individual, în vederea unei mai uşoare integrări în societate.
La recomandarea UNESCO sloganul pentru Ziua Mondială a Educaţiei din 5 octombrie 2018 a fost stabilit „Predarea in libertate, împuternicirea profesorilor”. Este ziua în care foştii elevi ai şcolii, actualii părinţi mulţumesc cadrelor didactice pentru contribuţia la educaţia lor, pentru că i-au sfătuit şi îndrumat de-a lungul anilor de la grădiniţă până la realizarea profesională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here