Doi MEDICI vrânceni, cercetați de procurori pentru UCIDERE DIN CULPĂ

1
6578

Doi medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani sunt vizați de un dosar penal, care se află în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Unul dintre ei este medic chirurg, iar celălalt medic radiolog.

Potrivit informațiilor obținute de la reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, în dosar se fac cercetări pentru ucidere din culpă, iar cei doi medici au calitatea de suspecți. „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea este în lucru un dosar în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă față de doi medici de la Spitalul Județean Focșani. În cauză există suspiciunea că cele două cadre medicale au permis externarea unui pacient în condițiile în care se impunea realizarea unui consult de specialitate la chirurgie toracică și a unui CT toracic în vederea aprecierii gravității leziunilor toracice suferite de victimă și completarea măsurilor terapeutice”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, procurorul Angela Van.

Potrivit unor surse, totul ar fi pornit de la un accident produs pe DN 2 D, în care au fost implicate două autobuze, care fac curse Focșani – Brașov, respectiv Brașov – Focșani. Una din victimele accidentului a decedat după aproximativ 20 de zile de la accident. Inițial, aceasta a fost internată la Spitalul Județean Focșani, dar după aproximativ două zile rudele au cerut externarea și transferul la Spitalul din Brașov, solicitarea fiind aprobată.

Șoferul vinovat de producerea accidentului a fost trimis în judecată. La instanță, în urma unei expertize efectuate în dosar, ar fi rezultat că victima a murit și ca urmare a culpei medicale, motiv pentru care judecătorii au sesizat Parchetul pentru a face verificări cu privire la acest aspect.

Pentru a stabili dacă cei doi medici vrânceni au o culpă în cazul morții persoanei din Brașov, anchetatorii au cerut avizul Comisiei Superioare de la Institutul „Mina Minovici” din București cu privire la expertiza medico-legală. Procurorii urmează să stabilească dacă medicii vrânceni sunt sau nu vinovați, având în vedere că victima accidentului a stat doar două zile la spitalul din Focșani și a decedat după aproximativ două săptămâni, timp în care a fost internat la Spitalul din Brașov.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here