Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00, Guvernul aprobând în şedinţa extraordinară de marţi actele normative necesare pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului popular. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu ‘da’ sau ‘nu’ va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. „Astăzi, în şedinţa de Guvern au fost adoptate actele necesare pentru buna organizare a referendumului privind revizuirea Constituţiei. Este vorba despre o ordonanţă de urgenţă şi două hotărâri de Guvern. (…) În primul rând, referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament se va desfăşura pe parcursul a două zile – 6 şi 7 octombrie 2018 – între orele 7,00 şi 21,00 pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Potrivit acestuia, având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative adoptate de Guvern stabilesc „folosirea dimensiunilor buletinului de vot şi ale textului acestuia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare”. „Regia Autonomă ‘Monitorul Oficial’ va prezenta macheta buletinului de vot pentru bun de tipar în cel mult 48 de ore de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Imprimarea buletinelor de vot se va face de către Regia Autonomă ‘Monitorul Oficial’, confecţionarea ştampilelor cu menţiunea ‘Votat’ va fi realizată de Regia Autonomă ‘Monetăria Statului’, iar confecţionarea timbrelor autocolante de către Compania Naţională ‘Imprimeria Naţională’ SA. Sunt soluţii legislative care au fost avute în vedere şi utilizate şi cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2014”, a afirmat Nelu Barbu.
Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că suma alocată pentru organizarea scrutinului popular este de 163,712 milioane de lei. „La referendumul naţional, pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării se vor organiza secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi secţiile consulare, dacă acestea funcţionează în locaţii diferite, şi institutele culturale din străinătate. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe va putea organiza, cu acordul autorităţilor din ţara respectivă, secţii de votare şi în afara secţiilor de votare menţionate”, a spus Barbu.
Întregul articol pe https://bit.ly/2OAEwbg