O adolescentă a devenit mamă la 15 ani; tatăl fetei spune că ar fi corupt-o sexual un vecin, cu mult mai în vârstă

0
3350
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Familia unei adolescente de 15 ani, dintr-o localitate apropiată Adjudului, își acuză vecinul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, că le-ar fi corupt fiica pentru a întreține relații sexuale cu el. Cei doi au întreținut relații sexuale în repetate rânduri, fata a rămas însărcinată, iar în urmă cu câteva zile a și născut prematur.

Copila de 15 ani, care ar fi trebuit să fie elevă în clasa a IX-a, a născut natural, în seara zilei de 5 septembrie, la doar 28 de săptămâni de sarcină, un băiețel de 1,2 kg, care, fiind prematur, a fost trimis la maternitatea din Bacău. Potrivit familiei, adolescenta și-ar fi ascuns sarcina, dar și relația pe care o avea cu bărbatul mai mare decât ea cu 15 ani.

La Poliția Municipiului Adjud, potrivit biroului de presă al IPJ Vrancea, familia fetei a depus plângere pentru act sexual cu minor.

Potrivit tatălui fetei, aceasta ar fi rămas însărcinată în luna martie, când încă avea 14 ani. „Băiatul ăsta este vecin cu noi. Mai are un dosar penal pentru un scandal. În urmă cu opt ani a violat o fată, dar respectiva și-a retras plângerea. Eu când am aflat că fata mea e gravidă cu el, am rămas tablou. Nu a știut nimeni că e însărcinată și nici nu se observa, pentru că ea este mai plinuță. Am depus plângerea pe 20 august, la Adjud. Eu am aflat pe data de 16, într-o joi, de la o rudă, căreia fata i-a povestit. Nici mama fetei și nici sora sa, mai mare cu un an, nu au observat nimic. Când am aflat, am venit cu ea la echograf la Focșani, dar toți erau în concediu. Nu am găsit nimic și m-am dus cu ea la Adjud. Atunci m-am dus și la poliție cu ea, iar ea, fiind mai mult speriată, nu a recunoscut chiar tot, i-a fost frică să spună că a amenințat-o. I-a spus că va fi vai și amar de familia ei dacă le spune ceva părinților! Noi nu suntem de acord ca ea să fie cu el și nici ea nu-și mai dorește acum, pentru că și-a dat seama că nu are ce să facă cu el”, a povestit tatăl fetei. Tatăl fetei vrea ca poliția să facă dreptate. „Sunt dispus să fac și test de paternitate copilului, s-o duc la detectorul de minciuni pe fată”, a spus acesta.

Sora mai mare a adolescentei, care are doar 16 ani și este elevă în clasa a X-a, susține că vecinul care i-ar fi corupt sora îi face acum avansuri și ei. „Eu am atenționat-o să nu mai vorbească cu el, dar n-am știut că este atât de grav. Mi-a făcut și mie avansuri. Eu mă duceam la magazin să fac cumpărături, iar el se punea în ușă și nu mă lăsa să trec, îmi punea piedică. Cu sora mea am auzit că vorbește de anul trecut, din septembrie. Ea nu lipsea niciodată noaptea de acasă, pleca în schimb ziua și spunea că se duce să se joace cu copilul patroanei de la magazin, dar de fapt se întâlnea cu el”, a povestit tânăra.

Conform articolului 220 din Noul Cod Penal, alineatul (1), „Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here