Tânăr arestat pentru trafic de droguri, iubita sa pusă sub control judiciar; MII DE EURO confiscați

0
2985

Un tânăr de 26 de ani a fost reţinut şi apoi arestat într-un dosar de  trafic de droguri, instrumentat de poliţistii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vrancea, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. Reţinerea bărbatului a fost făcută joi, iar vineri tânărul a fost prezentat magistraţilor de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandatul. Acuzaţiile sunt de introducere în ţară de droguri de risc.

Alături de el, în dosar este cercetată pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni şi iubita sa, împotriva căreia a fost dispusă măsura controlului judiciar. Conform unor surse, tânărul este din Bistriţa Năsăud şi aproviziona consumatorii din mai multe judeţe, printre care şi Vrancea, cu droguri aduse din Spania. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, pentru arestarea preventivă a inculpatului D(…) C(…) E(…). (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului (…), cercetat pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc, introducere în țară de droguri de risc și deținere, în vederea consumului propriu de droguri de risc si de mare risc (…) pe o durată de 30 zile, începând cu data de 15.09.2018 şi până la data de 14.10.2018. (…) Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 14.09.2018“, este decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea.

Droguri aduse din Spania  

Anterior reţinerii bărbatului, poliţiştii de la SCCO Vrancea au efectuat două percheziţii în Bistriţa, în locaţiile vizate fiind găsite grindere, cântare electronice, bani şi aproximativ 100 grame de substanţe interzise, cel mai probabil cannabis şi haşiş. Probe din acestea au fost trimise la un laborator pentru a fi analizate şi pentru a se stabili cu exactitate despre ce tip de drog este vorba.

Sursele noastre spun că tânărul bistriţean se ocupă cu vânzarea de droguri aduse din Spania de cel puţin un an, lui fiindu-i probată activitatea infracţională de la începutul acestui an, activitate pe care ar fi recunoscut-o la audieri. El a intrat în atenţia anchetatorilor după o altă acţiune a poliţiştilor de la Crimă Organizată cu droguri aduse din Spania şi vândute pe raza judeţului nostru.

Anterior efectuării celor două percheziţii şi reţinerii tânărului de 26 de ani, poliţiştii de la Crimă Organizată, care îl urmăreau atent de ceva timp, au înterceptat un colet în care a fost găsită sumă de 7.000 euro, bani ce urmau să ajungă în Spania şi care reprezentau plata unor cantităţi de droguri trimise anterior în ţară şi vândute consumatorilor de pe raza mai multor judeţe.

„La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza județului Bistrița-Năsăud, la locuințele unui bărbat de 26 de ani și unei tinere de 18 ani, bănuiți de trafic și consum ilicit de droguri și introducere în țară de droguri de risc. Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2017, cei doi bănuiți ar fi desfășurat  activități de trafic și consum ilicit de droguri, pe care le-ar fi introdus în România, prin intermediul unor firme de curierat, cu intenţia de a le comercializa. Astfel, bărbatul de 26 de ani este bănuit că, în cursul lunii august a.c., ar fi achiziționat din afara țării aproximativ 3 kg. de cannabis, pe care le-ar fi introdus fără drept în România printr-o firmă de curierat. Drogurile ar fi fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-ar fi expediat ulterior în afara țării, disimulați într-un colet poștal, pentru achiziționarea unei noi cantități. Coletul a fost ridicat de polițiști pe raza județului Hunedoara”, se arată într-o informare a Poliţiei Române.

În comunicatul Politiei Române se mai arată că faţă de tânăra de 18 ani a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here