Persoanele ce și-au pierdut locul de muncă în fermele afectate de pesta porcină – compensaţie de 500 de lei/lună

0
74

Guvernul a adoptat, joi, o ordonanţă de urgenţă care prevede că fiecare angajat din fermele afectate de pesta porcină, care şi-a pierdut locul de muncă, va primi o compensaţie financiară neimpozabilă în valoare de 500 de lei, timp de maximum şase luni. „Aşa cum s-a decis în urmă cu două săptămâni, astăzi adoptăm o ordonanţă de urgenţă, prin care stabilim noi măsuri de sprijin pentru cei care au avut de suferit din cauza virusului pestei porcine africane. Venim, astfel, în ajutorul persoanelor care îşi pierd locurile de muncă deţinute în societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în sectorul creşterii suinelor. Concret, vom oferi o compensaţie financiară neimpozabilă în valoare de 500 de lei pentru fiecare persoană care şi-a pierdut locul de muncă din fermele afectate de pesta porcină africană”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Ea a precizat că acest sprijin se acordă lunar în completarea indemnizaţiei de şomaj pentru o perioadă de maximum şase luni, începând cu data încetării contractului individual de muncă. „Consider că este nevoie de acest ajutor complementar celorlalte măsuri de susţinere financiară pentru acest sector, precum şi celor pentru combaterea răspândirii virusului”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă a menţionat că prin rectificarea bugetară au fost asigurate deja numeroase resurse financiare pentru plata despăgubirilor necesare în urma evoluţiei pestei porcine africane, dar şi pentru achiziţia de materiale destinate controlului şi combaterii virusului. „Toţi cei care au înregistrat pierderi din cauza acestui virus vor primi ajutorul de care au nevoie”, a adăugat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here