GALERIE FOTO: Mai mulți tineri din cadrul DGASPC, la discuții în cadrul proiectului „Şanse egale”

0
171

Mai mulți tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, beneficiari ai unei măsuri de protecție specială în cadrul Module Familiale Odobești, structură aflată în subordinea Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, au participat, miercuri, la o întâlnire de informare şi documentare cu tema proiectul de tineret „Şanse egale”.

„Miercuri, 12 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești, proiectul de tineret «Şanse egale», realizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

          Proiectul «Şanse egale» a fost o întâlnire tip masă rotundă, de informare şi documentare, la care au participat 20 tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, beneficiari ai unei măsuri de protecție specială în cadrul Module Familiale Odobești, structură aflată în subordinea Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

           Specificul acestui seminar a fost de informare, consiliere şi orientare în cariera profesională a tinerilor, prin prezentarea opțiunilor ocupaţionale existente pe piața muncii, a oportunităţilor de învăţare şi de muncă pe care le oferă societatea românească, bazată pe principiul egalităţii de şansă.

          Pe parcursul întâlnirii, s-a discutat despre rolul şi importanţa consilierii profesionale, care poate influenţa alegerile de carieră a tinerilor care ies de pe băncile şcolii. Opţiunea unui tânăr pentru o anumită profesie, fără a avea repere concrete, poate fi proces dificil, adesea asociat cu alegeri greşite, toate acestea cu un serios impact asupra viitorului său profesional. De asemenea, s-au purtat discuţii şi despre abilităţi, aptitudini şi despre stabilirea unor obiective care să îi ajute în identificarea unui loc de muncă, precum și importanța accesări cursurilor de formare profesională continuă.  

          Prin proiectul «Şanse egale», DJST Vrancea împreună cu AJOFM Vrancea şi DGASPC Vrancea au încercat să promoveze dreptul fiecărui tânăr la educaţie şi la muncă, pe baza egalităţii şanselor; astfel, nici un tânăr nu poate fi exclus din educaţie, muncă sau să fie supus discriminării.

          La finalul întâlnirii toți tinerii au primit diplome de participare și tricouri, sesiunea fiind îmbrățișată cu entuziasm de către tinerii participanţi, unii dintre aceştia exprimându-şi dorinţa de a participa la cât mai multe activităţi de acest gen”, se arată într-un comunicat de presă transmis de purtător de cuvânt al DGASPC, Adina Lăscan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here