Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

GALERIE FOTO: “Povestea lui Victor, Bubu meu iubit!” (sau cum câteva mii de euro pot cumpăra viitorul)

Deunăzi, mi-a scris mama lui Victor. Ca orice mamă a cărui copil are probleme își începe mesajul prin a se scuza. De altfel, toate mamele care au copii cu probleme de sănătate au ajuns să creadă că ele și copiii lor sunt o corvoadă pentru noi, societatea, și că ele sunt cele care trebuie să-și prezinte scuze. Nu, dragile mele, noi trebuie să ne prezentăm scuze pentru că, deși suntem în secolul XXI, nu suntem pregătiți să ne acceptăm copiii. Pentru că nu suntem capabili să vedem un copil cu autism ca pe un copil și atât. Noi trebuie să ne prezentăm scuze pentru că deși suntem o țară europeană nu le oferim nimic copiilor ca Victor.

Pe 22 septembrie, Victor împlinește 7 ani. Pentru orice copil asta ar însemna o nouă treaptă, un nou început. Pentru copiii ca Victor, România nu este pregătită, lor nu le-a pregătit nimeni un început de an școlar, de fapt în România, un copil cu autism nu are pregătit nimic, nici terapii, nici susținere, nici clase speciale, nici tratament…nimic. Dar, într-o Românie normală, Victor ne are pe noi. Minunea cu ochii albaștri are o șansă, iar noi putem fi parte din șansa lui pentru a face un autotransplant cu celule stem.

Nu, nu este un tratament din care Victor iese vindecat, este un tratament adjuvant, este încă un pas pe care copilul cu ochi ca cerul trebuie să îl facă. Împreună putem fi România lui Victor, țara lui, susținerea lui. Victor a fost diagnosticat cu autism când era doar o mogâldeață cu bucle de aur, mai exact la 2 ani și 8 luni.

O întreb pe mama lui Victor cum se desfășoară zilele și săptămânile din viața lor, cum sunt cheltuielile și cum fac față la toate. ”Face terapie la Centrul de zi din curtea spitalului, marțea și joia, logopedie, terapie individuală, terapie ocupațională și kinetoterapie câte o oră pe săptămână, gratuit. În particular trei ore pe săptămână cu terapeut individual cost 70 lei/ora. Pian de două ori pe săptămână costă 50 lei/ora. Merge la grădinița de masă de doi ani. Trei ani a fost la Micul Prinț”.

Ca orice părinte, și mama micuțului Victor face tot ce poate pentru puiul ei. Din păcate, și pentru noi, cei cu copiii sănătoși, este greu, de cele mai multe ori nu reușim să facem față cheltuielilor, dar atunci când ai un copil cu probleme de sănătate situația se schimbă radical, iar toate calculele se fac pentru copil și abia după, intră restul problemelor pe listă, spre a fi rezolvate.

Vă las mai jos, povestea spusă de mama micuțului Victor:

“Povestea lui Victor, Bubu meu iubit!

Victor este o minune de băiețel, un copil dorit și venit la o vârstă la care nu crezi că mai poți fi părinte. Este un copil ca o rază de soare care nu știe ce este răutatea și suferă cumplit când este respins de alți copii și adulți care nu știu că autiștii sunt doar altfel, dar ințeleg tot. Victor, zis și Bubu, nu știe să se trezească dimineața decât fericit și cu zâmbetul pe buze!

          Această afecțiune, autismul, îl împiedică să vorbească și să învețe lucrurile în mod spontan. Dificultatea în comunicare îl frustrează și uneori îl înfurie, însă nu durează mult, firea lui luminoasă îl ajută să revină la starea lui de fericire.

          Practicat doar de puțin timp la copii și adulți autiști, autotransplantul de celule stem este o intervenție noninvazivă cu riscuri aproape inexistente dar cu rezultate uimitoare, în funcție de fiecare caz în parte. Din experiența părinților care au apelat la această procedură, este evidentă schimbarea în bine, la unii copii chiar din primele zile. Nu este un tratament miracol, este un adjuvant, o șansă de refacere neuronală pe lângă celelalte terapii aplicate cu costuri foarte mari, costuri suportate integral de părinți. Intervenția costă 10000 Euro plus încă aproximativ 2000 cheltuieli adiacente, clinica cea mai apropiată fiind în Austria, la Viena. Din păcate, sunt niște costuri uriașe pentru familia mea. De când am auzit de această procedură, nu am mai avut liniște. Ca părinte, trebuie să fac orice este posibil să ajut la recuperarea puiului meu. Chiar dacă este doar o șansă la un milion, nu mă liniștesc până nu încerc și asta! Este prioritatea numărul unu în acest moment! Pentru el și viitorul lui, pentru șansa de a deveni un adult independent, pentru mine ca mamă, vă rog să distribuiți și, în măsura în care puteți, să donați pentru minunea mea cu ochi albaștri!

          Visez ca de ziua lui, pe 22 septembrie, când împlinește 7 ani, să primescă acest cadou din care să iasă, așa cum îi spune și numele, victorios!

          Vă rog să mă ajutați ca acest vis să devină realitate!”.

Conturile pentru cei care vor să doneze direct:

Cont deschis la CEC BANK

TITULAR CONT: RĂDULESCU SILVIA TATIANA

Cont LEI: RO37CECEVR0308RON0603099

Cont EURO: RO50CECEVR03B2EUR0582083

De asemenea, a fost creat un grup pe Facebook “O șansă pentru Victor”, unde se oferă spre licitație bijuterii, haine și diferite produse, iar banii sunt depuși în contul deschis pentru micuțul Victor.

Linkul grupului: https://m.facebook.com/groups/363019350877652

Cazul va fi preluat și de Asociația Hope and Love for Life. Persoanele care au societăți și care doresc să-l ajute pe Victor, o pot face prin intermediul asociației, iar cheltuiala este deductibilă. Banii vor ajunge integral în contul deschis pe numele mamei, pentru micuțul Victor. Contractul de donație va fi solicitat fie mamei micuțului, fie direct pe pagina de Facebook a Asociației – https://bit.ly/2MqsoHG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?