A murit învățătoarea Carmen Cucu

2
7342

La doar 42 de ani, învățătoarea Carmen Cucu, din Dumitrești, s-a stins din viață, ieri, după o luptă de câțiva ani cu o boală incurabilă. A lăsat în urmă o familie unită și frumoasă, copiii care o aveau drept exemplu la școală, colegi și prieteni care o apreciau pentru felul său de a fi.

Carmen Cucu provine dintr-o familie de dascăli, ambii părinți fiind cadre didactice. Tatăl său, Drăguș Stanciu, a fost învățător, iar mama, Coca Drăguș, a fost profesor de biologie, inclusiv director al Liceului Teoretic din Dumitrești. Fratele său, Auraș Drăguș, este, la rându-i, învățător.

Carmen Cucu a devenit învățătoare încă de la vârsta de 20 de ani, fiind căsătorită cu un coleg învățător, Robert Cucu. Au împreună doi copii, care acum au inimile frânte de durere. Băiatul este elev în clasa a IX-a la Liceul din Dumitrești și fata este studentă anul II la arhitectură, în Cluj.

Învățătoarea și-a dedicat toți anii de activitate copiilor, implicându-se foarte mult în educația și dezvoltarea lor, lăsând în urmă o amintire frumoasă și un exemplu de urmat atât pentru colegi cât și pentru elevi. A fost o persoană sociabilă, serioasă, implicată, dedicată meseriei de dascăl, iar copiii o iubeau și o apreciau foarte mult. „Este o pierdere foarte grea pentru colectiv. A făcut parte din colectivul liceului după ce i-a predat ștafeta tatăl său, care a fost învățător. Era o persoană veselă, sociabilă, serioasă, implicată în tot felul de activități școlare. Copiii o iubeau și o apreciau mult. Era o mamă și o soție iubită și respectată. Regrete eterne și condoleanțe familiei din partea noastră, a colegilor din Dumitrești“, a transmis Durel Găloiu, directorul Liceului Teoretic Grigore Gheba Dumitrești.

Aurelia Răducanu, colegă cu regretata învățătoare, ne-a spus că aceasta a terminat Liceul Pedagogic din Focșani, apoi a urmat Facultatea de Psihologie și Pedagogie, venind ca învățător în satul Lupoaia din comuna Dumitrești. Odată cu ieșirea tatălui său la pensie, s-a transferat la liceul din Dumitrești, unde a activat până în prezent ca și învățător. Din păcate, datorită suferinței, nu a mai reușit să mai deschidă și acest an școlar deși elevii au așteptat-o cu flori. A plecat din această lume să îi învețe buchea cărții pe îngerii din cer! „Carmenuța, așa cum îi spuneam noi, a fost o colegă deosebită, un învățător apreciat, îndrăgit și iubit de copii, pe care te puteai baza în orice moment. Odată cu venirea ei la liceu, în centru, am devenit colege și ne-am înțeles foarte bine. Din păcate, boala necruțătoare a răpit-o dintre noi, lăsându-ne în suflet amărăciune. Suntem alături de familia îndoliată, în special de cei doi copii, și transmit în numele tuturor colegilor învățători condoleanțe familiei și Dumnezeu să o ierte“, a declarat învățătoarea Aurelia Răducanu.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să o odihnească în pace!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here