Echipa de fotbal pentru clasele primare- băieți din cadrul Åcolii 2 din Focșani este campioană județeană. Competiția sportivă destinată celor mai mici fotbaliști din județ a avut loc sâmbătă, la Åcoala nr. 2 Focșani, fiind organizată de directorul unității de învățământ, profesorul Tiberiu Dima, și catedra de educație fizică, prin profesorii Marian Drăgan, Eusebiu Bîznă și Dan Grigoraș. Au participat nouă echipe din cele zece zone ale județului Vrancea, respectiv: Åcoala Mircești- profesor Emil Tertelici, Åcoala Gugești- profesor Dorin Chertif, Åcoala 4 Adjud- profesor Florica Dulgheru, Åcoala 9 Focșani- profesor Daniel Oană, Åcoala 1 Focșani- profesor Petrică Ene, Åcoala 10 Focșani- profesor Robert Marafievici, Åcoala Odobești- profesor Marian Tătaru, Liceul Tehnologic Panciu-profesor Paul Cioran și Åcoala 2 Focșani- profesor Eusebiu Bîznă.
Sistemul de desfășurare a fost pe trei grupe de câte trei, cu jocuri între grupe fiecare cu fiecare, câștigătoarele din grupă participând la jocuri fiecare cu fiecare. Primele trei echipe calificate din grupe au obținut următoarele scoruri: Liceul Tehnologic Panciu – Åcoala 10 Focșani 2-2; Liceul Tehnologic Panciu – Åcoala 2 Focșani 0-2; Åcoala 2 Focșani – Åcoala 10 Focșani 1-1. Clasamentul final a fost următorul: locul I Åcoala 2 Focșani, locul II Åcoala 10 Focșani și locul III Liceul Tehnologic Panciu. Arbitrajul a fost asigurat de arbitrii specializați, respectiv Florin Tudose și Marius Stoica.
Prezent la manifestarea sportivă, inspectorul școlar de educație fizică Ionel Ambrosie a oferit diplome echipelor câștigătoare, unele din partea Inspectoratului Åcolar, altele personalizate. „Cel mai bun portar” este Luca Martiș de la Åcoala 2; „cel mai bun fundaș” este Andrei Irimia de la Liceul Tehnologic Panciu; „cel mai bun atacant” este Eduard Vlăsceanu, iar „cel mai bun golgheter” Dragoș Oprea, ambii de la Åcoala 10 din Focșani. „Cel mai tehnic jucător” este Eduard Pană de la Åcoala 2 Focșani. „A fost o competiție reușită, o sală arhiplină de părinți și bunici și galerie de susținere a echipelor. Am apreciat acești prichindei care peste câțiva ani vor face glorie fotbalistică în Focșani. Deci, competițiile se pot desfășura și ireproșabil când există dăruire, comunicare, conlucrare din partea profesorilor și responsabililor de ramură sportivă. Jocurile, care au durat între orele 9.00-14.00, au avut în permanență asistență medicală”, a spus Ambrosie.
Olimpiada Națională a Sportului Åcolar va continua la sfârșitul acestei săptămâni cu faza pe județ la fotbal băieți gimnaziu, ce se va desfășura la Sala Polivalentă și Åcoala 2, iar pe 2 martie fotbal fete gimnaziu în Sala de Sport din Gugești.