Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO: Informare asupra regulilor de circulație rutieră și demonstrație de acordare a primului ajutor, de Ziua mondială de prim ajutor

Crucea Roșie Română marchează sâmbătă, 8 septembrie, Ziua Mondială de Prim Ajutor, având ca temă „Prima reacție la accidente rutiere”. Accidentele de circulație ucid în fiecare an aproximativ 1,25 milioane de persoane din întreaga lume. În România, în anul 2017 au fost înregistrate 1951 decese, 8624 de accidente rutiere grave și 22642 de accidente ușoare.  Pentru a crește gradul de conștientizare asupra acestor pericole, tema Zilei Mondiale a Primului Ajutor din 8 septembrie 2018 este „Prima reacție la accidente rutiere”.

Suntem toți utilizatorii de drumuri, fie că suntem pietoni, șoferi, motocicliști, bicicliști sau pasageri. Riscurile accidentelor rutiere nu pot fi niciodată eliminate complet, dar există modalități de a le reduce și de a oferi oamenilor mai multe șanse de supraviețuire. Una dintre cele mai bune metode este să înveți primul ajutor, astfel încât să ai abilitățile și instruirea necesare pentru a răspunde rapid – și chiar de a salva o viață – dacă ești la locul unui accident.

Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie sunt cei mai importanți furnizori de servicii de prim ajutor în aproape toate țările din lume. În țara noastră, Crucea Roșie Română oferă cursuri de prim ajutor, predând tehnicile și informațiile necesare pregătirii și răspunsului imediat pentru a ajuta victimele accidentelor rutiere. O astfel de instruire sporește cunoștințele și abilitățile primului răspuns în rândul populației generale, șoferilor, pasagerilor și pietonilor, permițându-le să ofere asistență imediată persoanelor rănite pe șosele. „Chiar și un singur caz de deces pe șoselele țării este o tragedie. Cursurile noastre de prim ajutor sunt deschise tuturor și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu persoane, grupuri și comunități pentru a salva vieți. Acordarea primului ajutor poate fi învățată de fiecare dintre noi, pentru a diminua efectele accidentelor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Pentru a marca Ziua Mondială de prim ajutor, Filiala de Cruce Roție Vrancea, organizează 2 acțiuni: de informare asupra regulilor de circulație rutiera impuse de codul rutier tuturor participantilor la trafic și o demonstratie de acordare a primului ajutor. Aceasta din urmă diferențiată în funcție de grupul la care ne-am adresat. Primul grup, de etnie romă, mame și copii au participat la o demonstratie de acordare a priului ajutor, mai ales pentru bebelusi si copii scolari. Am întâlnit în grup și mame cu 10 copii, care si-au exprimat dupa demonstratie multumirea ca au invatat lucruri deosebit de folositoare pentru familia lor. Al doilea grup va fi constituit din locuitori ai comunei Vartescoiu-Faraoanele, care paricipa la zilele comunei si in preambulul actiunilor desfasurate vor asista la o demonstratie de resuscitare cardio-respiraorie. Aceste avtiuni au fost realizate de catre voluntari ai Filialei de Cuce Rosie Vrancea.

Despre Crucea Roșie Română: Cursurile de prim ajutor ale Crucii Roșii Române au acoperire națională și certificare europeană. În cursul anului 2017, Crucea Roșie Română a răspuns unui număr crescut de solicitări venite de la diverse companii, instituții și persoane fizice, asigurând cursuri de prim ajutor unui număr de aproximativ 55 000 de persoane. Ca o completare a serviciilor de prim ajutor oferite gratuit populației, Crucea Roșie Română a pus la dispoziția utilizatorilor de telefoane mobile, o aplicație de prim ajutor. Aceasta are rolul de a crește capacitatea oamenilor de a interveni în situații de urgență până la sosirea ambulanței. Totodată aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea de a suna direct la ambulanță în caz de nevoie.

 

Filiala de Cruce Roșie Vrancea

Director Rodica Davidean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?