O nouă specie de orhidee, descoperită în jungla amazoniană din Peru

0
71

Botaniştii au descoperit o nouă specie de orhidee în pădurea tropicală amazoniană din centrul Peru, a anunţat serviciul parcurilor naţionale din această ţară, citat miercuri de APP. „Noua specie de orhidee a fost descoperită recent în Parcul Naţional Tingo Maria din regiunea Huanuco”, a anunţat serviciul SERNANP.

Orhideea aparţine genului Andinia şi a fost descoperită în regiunea muntelui Bella Durmiente, care constituie o atracţie deosebită a Parcului Naţional Tingo Maria, se precizează în comunicat. Aflată în centrul Peru, zona este caracterizată de o climă blândă, cu temperaturi medii anuale de 20 de grade Celsius.

În lume există circa 30.000 de specii diferite de orhidee, flori parfumate şi cu o frumuseţe delicată. Aproximativ 10% dintre acestea se află în Peru. 240 de specii de orhidee cresc în Parcul Naţional Tingo Maria, creat în 1965. „O astfel de descoperire subliniază moştenirea naturală a ţării şi demonstrează standardele bune de conservare ale parcului”, a declarat Lorenzo Flores, director al parcului naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here