Operație dificilă executată cu succes de două femei chirurg, la Spitalul Județean Focșani

2
12269

Doi medici chirurgi din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani au salvat viața și brațul unui tânăr, care suferise un traumatism complex, după ce se tăiase într-un geam.

Doctor Luminița Băluță, medic specialist chirurgie generală, și doctor Diana Cheaito, medic specialist chirurgie plastică, au făcut o minune, în noaptea de marți spre miercuri, la Spitalul Județean. Cele două femei chirurg și-au unit forțele și au intrat împreună în blocul operator, pentru o operație care s-a prelungit mult după miezul nopții, dar care a salvat mâna și viața unui tânăr de 19 ani din Nereju.

Transportat inițial la Spitalul Vidra, tânărul a fost adus la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean marți seara, în jurul orei 21:00, cu plagă complexă de antebraț stâng, prin tăiere în geam, șoc hemoragic, secționare de vase, nervi și mușchi. La sosirea în UPU, tânărul de 19 ani prezenta hipotensiune arterială și sângera puternic. Chirurgii au intervenit de urgență și l-au operat timp de mai multe ore, pentru a menţine vascularizaţia ţesuturilor și pentru reconstrucția mușchilor afectați. În urma intervenției chirurgicale, tânărul a fost stabilizat și transferat în cadrul secției de Terapie Intensivă. Pentru el urmează acum o lungă perioadă de refacere și recuperare și, chiar dacă va trebui să se înarmeze cu foarte multă răbdare și putere, important este că a scăpat cu viață și că nu și-a pierdut brațul stâng.

Dr. Luminița Băluță este absolventă a Facultăţii de Medicină Generală de la Universitatea „Iuliu Haţieganu” din Cluj – Napoca. A făcut rezidenţiatul la Institutul de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni, a profesat la Spitalul Municipal Adjud, iar de peste zece ani operează și salvează vieți la Spitalul Județean Focșani. Dr. Luminița Băluță este un om de o rară modestie, un chirurg excepțional, care își dedică aproape tot timpul tratării pacienților săi.

Dr. Diana Cheaito este medic specialist chirurgie plastică ți face parte din echipa de medici ai Spitalului Județean de Urgență din luna februarie a acestui an. Dr. Cheaito provine dintr-o familie mixtă. Mama sa este româncă, iar tatăl său este libanez, care și-a făcut studiile la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iaşi, iar în prezent profesează ca medic ginecolog în Beirut. Absolventă de Medicină la Iaşi, dr. Diana Cheaito a terminat rezidențiatul pe chirurgie plastică la Spitalul „Sf. Spiridon“.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here