Vrâncenii din Cîrligele, plecați în străinătate, convinși să se întoarcă acasă prin lucrări de modernizare a localității

0
801

Administrația loc ală din comuna Cîrligele continuă să implementeze proiecte cu finanțare europeană pentru modernizarea infrastructurii locale. Primarul Ștefan Moscu a anunțat că în această toamnă vor fi finalizate două investiții finanțate din fonduri europene. „Continuăm să depunem eforturi pentru a obține cât mai multe fonduri europene prin care să creștem nivelul de trai al cetățenilor din comuna noastră. Astfel, în această toamnă vor fi finalizate două investiții care au fost finanțate din fonduri europene, respectiv « Modernizare sediu Grădiniță pentru copii și Centru de Asistență după Programul Școlar din satul Cîrligele » (în cadrul grădiniței se va înființa și o grupă cu program prelungit) și «Modernizare drumuri de interes local», proiect prin care peste 7 km de drumuri locale din toate satele comunei au fost modernizate prin asfaltare și construire de șanțuri betonate pentru a asigura scurgerea apelor pluviale“, a precizat Ștefan Moscu.

Edilul șef din Cîrligele a reamintit că în luna iulie 2018 a semnat la sediul AFIR Constanța un nou contract de finanțare cu o valoare de peste 500.000 euro prin care școlile din satele Blidari și Dalhăuți vor fi reabilitate și dotate corespunzător. „Pentru a putea obține finanțarea am solicitat de la Ministerul Educației schimbarea destinației celor 2 școli în cămine culturale pentru o perioadă de 5 ani, urmând ca cele două clădiri să fie redate circuitului educațional după ce se vor termina lucrările, în funcție de numărul de copii de vârstă școlară din cele două sate. De asemenea, reprezentanții AFIR Constanța vor efectua vizita în teren pentru proiectul «Construire teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii și amenajare parcare în satul Cîrligele, punct SMA », proiect cu o valoare de peste 80.000 de euro depus în vederea obținerii de fonduri europene pentru a putea fi realizat în lunile următoare“, a precizat Ștefan Moscu.

Primarul a reamintit că au început lucrările și la proiectul „Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, etapa a II-a“ , proiect finanțat din fonduri europene  derulat de Consiliul Județean Vrancea. „Au început deja lucrările și se lucrează la stabilirea traseului conductelor din cadrul proiectului «Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, etapa a II-a», proiect finanțat din fonduri europene derulat de Consiliul Județean Vrancea prin CUP Vrancea cu partener Comuna Cîrligele. Prin acest proiect se vor suplimenta sursele de apă potabilă pentru a nu se mai restricționa consumul în timpul verii și se vor construi rețele de canalizare în satele Cîrligele, Blidari și Bontești“, a arătat edilul șef din Cîrligele.

Ștefan Moscu a susținut că scopul acestor proiecxte este acela de a asigura o viață frumoasă locuitorilor și de a-i determina pe cei plecați din țară să se întoarcă acasă. „Pentru a realiza toate aceste investiții se depune multă muncă, este necesară multă implicare și este nevoie și de înțelegere din partea locuitorilor pentru că pe parcursul execuției lucrărilor este posibil să se creeze diverse neplăceri. Dorința noastră este să modernizăm cât mai mult posibil comuna, locuitorii să beneficieze de aceleași servicii ca la oraș, să atragem tinerii la sat și, de asemenea, să îi convingem pe cei plecați peste hotare la lucru să se întoarcă acasă“, a încheiat primarul Ștefan Moscu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here