Tinerii de la Centrul Sfânta Maria din Golești au fost la mare

0
378

La începutul acestei săptămâni, tinerii de la Centrul Sfânta Maria din Golești au pornit spre mare. Această excursie minunată era de mult timp așteptată, iar bucuria întâlnirii cu sentimentul de vacanță a fost nemărginită.

Prietenii voluntari de la Colegiul Național Al. I. Cuza din Focșani, de la clasele a IX-a E, a IX-a F și a X-a B, coordonați de profesorii Teodora Bentz, Loredana Diac, Melania Pătrășcanu, Gabriela Obodariu, Adrian Canae, Ion Țîțu, s-au gândit la fiecare detaliu și au găsit resurse pentru a transforma această etapă a proiectului „A doua șansă pentru viață“ într-o amintire durabilă.

Astfel, prietenii lor de la Centru au plecat dis-de dimineață, au văzut cum răsare soarele din microbuzul pus la dispoziție de DGASPC Vrancea, s-au îndreptat mai întâi spre Năvodari, unde marea îi aștepta caldă și liniștită. S-au jucat cu valurile, cu mingea, s-au întins pe nisip și pe șezlonguri, au privit albastrul de sub umbreluțe și au râs mai mult ca niciodată.

Iar impresiile de vacanță au continuat să curgă, asemenea unei povești frumoase, căci tinerii, ce suferă de sindromul imuno-deficitar, s-au plimbat pe faleza din Constanța, au admirat bărcuțele ancorate în portul turistic, au vizitat o parte din stațiunea Eforie Nord, servind masa la o autoservire. Banii asigurați prin eforturile voluntarilor cuziști au fost suficienți pentru a-și împlini mici visuri, a se distra, a-și cumpăra chiar (de la KFC) mâncare ca la televizor.

Și sponsorii consacrați ai acestui proiect, restaurantul GRAND’ OR și DIPLOMATIC SA, au avut grijă de cei zece excursioniști, alintându-i, la dus și la întors, cu pachețele consistente.

Această ultimă etapă derulată a constituit un succes, pentru că a fost sprijinită de prieteni vechi și de suflet: d-na Director a DGASPC Vrancea, Daniela Nicolaș, d-nul Sorin Atomulesei, șeful Centrului Sfânta Maria din Golești. Proiectul „A doua șansă pentru viață“ este un exemplu de implicare activă a tinerilor în viața comunității și, după 12 ani de existență, și-a dovedit utilitatea, respectiv sustenabilitatea. Acest proiect va continua în anul școlar 2018-2019, aducând bucurie în sufletul tinerilor de la Centrul Sfânta Maria din Golești.

Colegiul Național Al. I. Cuza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here