Sistem de canalizare pentru satele Vulturu, Hîngulești și Maluri

0
292

Primăria Vulturu a scos la licitație proiectul privind „Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Hîngulești și Maluri“. Valoarea totală estimată este de peste 12 milioane de lei. „Primăria Comunei Vulturu are ca obiectiv înființarea unui sistem centralizat de canalizare pentru satele Vulturu, Hângulești și Maluri (cele care nu au fost cuprinse în investițiile prin POS Mediu 2014-20120), pentru a oferi comunității confortul și îmbunătățirea condițiilor de viață, a ridicării standardelor și menținerea populației în spațial rural. Funcționarea sistemului public de alimentare cu apă se va încadra în parametri estimate, atât din punct de vedere capacitiv, cât și calitativ, în vederea eliminării disfuncționalităților și perioadelor de întreruperi, furnizării apei de calitate corespunzătoare și la un preț (tarif) rezonabil. Investiția va contribui la îndeplinirea angajamentelor luate de România prin documentele de aderare la Uniunea Europeană, în special a celor din Capitolul 22 – Mediu, și va asigura conformarea cu: Directiva 98/83/EEC privind calitatea apei destinate consumului uman, transpusă în legislația României prin Legea 458/2002, modificată și completată de Legea 311/2004“, se arată în descrierea proiectului.

De reținut că Primăria Vulturu a mai scos la licitație lucrările pentru proiectul „Asfaltare drumuri de interes local în comuna Vulturu“. Valoarea investiției este estimată la suma de 4,4 milioane de lei. În cadrul acestui proiect vor fi asfaltați 7 kilometri de drumuri locale, în satele Boțîrlău, Vulturu, Hîngulești și Maluri. Lucrările vor consta în balastare, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și asfaltarea acestor drumuri.

Vă reamintim că, tot anul acesta, Consiliul Județean a demarat lucrările de asfaltare a DJ Vulturu – Hînguleşti – Maluri. Valoarea totală cu care a fost adjudecată această investiție este de aproximativ 11 milioane de lei, fără  TVA, iar durata de execuție a lucrării este de 24 de luni. Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Șeful administrației județene a precizat că investiția la acest drum a fost blocată timp de un an din cauza contestațiilor. Marian Oprișan a arătat că acesta este primul proiect finanțat prin PNDL 2 din județ unde încep lucrările și a precizat că până la finalul acestui mandat, în 2020, toate drumurile județene vor arăta impecabil. „Avem un program foarte ambițios în ceea ce privește drumurile județene. Prin Programul Operațional Regional, până în 2020 vom investi circa 300 milioane euro. Asta înseamnă că, la finalul mandatului, drumurile județene vor arăta impecabil“, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Lungimea tronsonului modernizat este de 9,60 km. Populația deservită prin această investiție este de 8.659 locuitori. Drumul va avea două benzi de circulație cu lățimea de 5,5 m și acostamente. Sistemul rutier propus va cuprinde strat de fundație din balast, strat de bază din piatră spartă, strat de legătură din beton asfaltic și strat de uzură din beton asfaltic. Pentru scurgerea apelor pluviale în lungul drumului au fost prevăzute șanțuri betonate. De asemenea, sunt prevăzute podețe pentru intrări în proprietăți, realizate din tuburi prefabricate. Prin același proiect vor fi amenajate și 56 de drumuri laterale, pe 100 metri pătrați. Proiectul prevede ca, la kilometrul 30, să fie realizat un pod din beton armat, cu o lungime totală de 31 de metri și lățime părții carosabile de 7,80 metri. Antreprenor general este asocierea dintre societățile Phoenix Transbac și Alido Proiect Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here