Minoră VIOLATĂ de prietenul cunoscut pe facebook; bărbatul a fost arestat

0
3920

Doi tineri din judeţul Brăila, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de viol şi tentativă la viol asupra a două minore din Vrancea, unul dintre ei fiind reţinut miercuri, au ajuns ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani pentru a fi audiaţi. Unul dintre ei a fost adus la sediul Parchetului din Arestul Poliţiei, iar celălalt a fost adus de politişti de acasă.

Cei doi bărbaţi, de 25, respectiv 27 de ani, sunt bănuiţi că au venit în Vrancea cu scopul de a se întâlni cu cele două minore, pe care le-au cunoscut pe facebook. După ce s-au văzut, barbaţii le-ar fi propus copilelor să întreţină raporturi sexuale cu ei. Victimele nu au fost de acord, dar cu toate acestea una dintre fete ar fi fost penetrată cu degetul. “În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea unei infracţiuni de viol şi a unei infracţiuni de tentativă la viol făţă de două persoane din judeţul Brăila. În urma verificărilor a rezultat că cei doi bărbaţi s-au deplasat în comuna Măicăneşti, unde s-au întâlnit cu două persoane vătămate minore, pe care le-au cunoscut pe facebook, şi după mai multe discuţii le-au solicitat acestora să întreţină raporturi sexuale. Persoanele vătămate au refuzat, motiv pentru care au fost constrânse de aceştia. Unul dintre autori a reuşit, în ciuda opoziţiei victimei, să comită infracţiunea de viol în formă consumată, iar cel de-al doilea a comis fapta în forma tentativei. Persoana cercetată pentru viol în formă consumată a fost reţinută pentru 24 de ore”, ne-a declarat procurorul Ionuţ Drîmbă, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

Bărbatul a fost reținut de poliţiştii din cadrul Secţiei 6 de Poliţie Rurală Năneşti, după un apel la 112, prin care s-au reclamat faptele, şi după ce au fost efectuate investigaţii în cauză. Iniţial, în acest dosar s-au făcut cercetări pentru agresiune sexuală, după care încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în viol, respectiv tentativă la infracţiunea de viol. Într-un comunicat remis presei miercuri, reprezentanţii IPJ Vrancea precizau că “poliţiştii din cadrul Secției 6 Poliție Rurala Năneşti au demarat investigaţiile în urma unui apel prin 112, iar astăzi (miercuri-n.r.) au reținut un bărbat de 25 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. În fapt, cel în cauză este bănuit că, la data de 7 august a.c., ar fi exercitat acte de natură sexuală asupra unei minore în vârstă de 13 ani, în timp ce se aflau într-un autoturism, fiind astfel în imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa. Totodată, în continuarea investigațiilor efectuate în aceeași cauză, polițiștii au identificat un alt bărbat, de 27 de ani, bănuit că ar fi încercat să exercite acte de natură sexuală asupra unei alte minore, de 13 ani, aflată de asemenea, în imposibilitatea de a-și exprima voința. (…).”.

Ieri după amiază, bărbatul reţinut a fost dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă. El a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here