GALERIE FOTO: Mai mulți membri ai Partidei Romilor Vrancea au donat sânge

0
593

Mai mulți membri ai Partidei Romilor, sucursala Vrancea, au mers dis de dimineață, joi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea pentru a dona sânge. Gestul lor de solidaritate cu semenii aflați în suferință a surprins plăcut personalul medical. Tinerii romi le-au făcut o surpriză plăcută celor de la Centrul de Transfuzii, care se confruntă cu o criză acută de sînge. Numărul donatorilor abia dacă ajunge la jumătate din necesar, iar gestul tinerilor romi a fost mai mult decât binevenit.

Acțiunea tinerilor se înscrie într-o campanie derulată la nivelul întregii țări. Romii își doresc să contribuie la ameliorarea crizei de sânge, cu care se confruntă întregul sistem de sănătate din țară. Campania este dedicată memoriei strămoșilor romilor, victime ale holocaustului. „Este o campanie la nivel național, care se derulează în toate județele din România, dedicată victimelor holocaustului de etnie romă. În semn de solidaritate cu urmașii noștri. Donarea de sânge nu are legătură cu etnia sau culoarea politică. Suntem cetățeni români ai acestei țări, cu drepturi egale, și totodată comunitatea romilor vrea să sprijine pe cei aflați în suferință”  a spus Toader Constantin, președinte Asociația Romilor „Pro Europa” Vrancea.

„Sunt suprinsă și le mulțumesc organizatorilor. Marea lor majoritate sunt donatori permanenți, iar faptul că s-au unit să meargă împreună astăzi este o inițiativă de felicitat și de luat ca exemplu. Avem nevoie de sânge la nivel național. Spitalele din Iași și București ne solicită permanent, nu prea avem cu cei să-i ajutăm, măcar să facem față necesarului din județ. Numărul zilnic de donatori este destul de mic, la jumătate față de cât ar trebui să avem permanent. Cam 18-20 pe zi. Puțin!”, a declarat dr. Mioara Hanță, director Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here