Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, a făcut, din nou, apel la unitate către toți românii, pentru a putea face față provocărilor viitoare. Declarația a fost făcută luni, la Mărășești, în cadrul celor mai mari evenimente organizate în România cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Este vorba de manifestarea „Vrancea Eroică 1917-2018” organizată de Consiliul Județean Vrancea și de președintele Marian Oprișan și care se înscrie în evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri! „Aici, la Mărășești, în an Centenar, doresc să adresez un apel de unitate către toți românii, pentru că doar fiind uniți, poporul român poate fi capabil să facă față provocărilor care vor urma. Dacă se vor menține dezbinarea și ura în societatea românească, nu vom face bine nimănui. Înaintașii noștri, prin sacrificiile lor, ne-au lăsat cea mai de preț moștenire: dreptul de a ne construi singuri prezentul și viitorul. Suntem liberi să ne dezvoltăm potențialul și valorile și, prin contribuția fiecăruia dintre noi, putem să trăim într-o țară prosperă și putem să fim mândri că suntem români. Depinde de fiecare dintre noi și de acțiunile noastre din prezent cum va arăta România peste 10, 20 sau 100 de ani, ce vom lăsa moștenire și noi generațiilor viitoare. Avem, la fel ca și strămoșii noștri, o mare responsabilitate pentru viitorul copiilor și nepoților noștri. De aceea, repet, doar uniți în ideea de a pune fiecare dintre noi o cărămidă la construcția a ceea ce înseamnă o Românie puternică și prosperă, putem reuși!“, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea.
Marian Oprișan le-a reamintit celor prezenți că iubirea de patrie i-a însuflețit pe soldații conduși în apriga bătălie de la Mărășești, de unul dintre cei mai mari comandanţi ai armatei române, generalul Eremia Grigorescu, care este înhumat în sarcofagul central din acest mare Mausoleu, ridicat „Întru Slava Eroilor Neamului”. „Noi, urmașii acestor bravi eroi, ar trebui să prețuim mai mult sacrificiul pe care l-au depus, să le urmăm exemplul și să dăm dovadă că ne iubim țara, pentru că doar prețuindu-ne națiunea și fiind uniți putem depăși orice obstacole și putem fi o națiune respectată.Așa să ne ajute Dumnezeu!“, a încheiat Marian Oprișan.
Un mesaj asemănător a avut și vicepremierul Paul Stănescu.
Prezent luni, la ceremonialul militar şi religios „Vrancea Eroică 1917 – 2018″, de comemorare a eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, organizat la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti, viceprim-ministrul Paul Stănescu, căruia prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a delegat atribuțiile pe perioada cât este în vacanță, a declarat că sărbătoarea de la Mărăşeşti trebuie să fie prilej pentru „consolidarea unei Românii moderne“. „Sărbătoarea de astăzi trebuie să fie prilej pentru punţi între oameni, pentru consolidarea şi ilustrarea unei Românii moderne şi deschise. În prezent, România este respectată în Europa, în lume, în parteneriatele şi organizaţiile din care face parte şi este apreciată pentru angajamentele asumate în spiritul libertăţii, democraţiei şi al statului de drept“, a spus viceprim-ministrul Paul Stănescu.
Acesta a mai arătat că jertfa acestor eroi aminteşte că România „are forţa de a-şi îndeplini marile idealuri „Jertfa lor ne aminteşte că România are forţa de a-şi îndeplini marile idealuri chiar şi în cele mai dificile condiţii, iar astăzi idealul de atunci ar trebui transpus într-un efort colectiv la nivelul întregii societăţi de a fi uniţi în diversitate, deschişi la nou, dar fără a uita şi valorifica trecutul, determinaţi în a progresa şi a lupta pentru binele comun. Sunt elemente care ne definesc pe noi, ca popor, care ne ajută să mergem mai departe pe drumul pe care deja ni l-am asumat cu încredere şi speranţă“, a mai afirmat vicepremierul Paul Stănescu.