Cinci candidați pentru funcțiile de director de școală; doar azi se mai pot depune dosare

0
809

Astăzi este ultima zi în care profesorii interesați de unul dintre cele 11 posturi de director și director adjunct de unități de învățământ, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), își mai pot depune dosarele. Până ieri și-au depus dosarele de candidatură doar 5 cadre didactice.

Astăzi este ultima zi în care cei interesați de ocuparea funcțiilor trebuie să înregistreze acordul și documentele aferente la secretariatul IȘJ, conform legislației privind numirea, în anul școlar 2018-2019, prin detașare în interesul învățământului, în funcțiile de director/ director adjunct în unitățile de învățământ rămase vacante la nivelul județului Vrancea. În zilele de 9 și 10 august, IȘJ va publica graficul cu programarea pentru desfășurarea interviului. În intervalul 14-15 august va avea loc desfășurarea probei interviu. Totodată va avea loc și înregistrarea acordului și a documentelor aferente, a cadrelor didactice care doresc să ocupe o funcție de director/ director adjunct rămasă neocupată după proba de interviu pentru anul școlar 2018-2019.

În perioada 15-17 august sunt programate eliberarea avizului Consiliului de Administrație al IȘJ Vrancea și emiterea deciziilor de numire prin detașare în interesul învățământului în funcțiile vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar menționate în anul școlar 2018-2019. Trebuie știut faptul că la proba interviului nu se acceptă contestații.

Profesorii interesați de aceste funcții trebuie să știe că nu trebuie să dețină funcții în partide politice nici nu trebuie să fi fost sancționați disciplinar în ultimii patru ani. De asemenea, este necesară prezentarea calificativelor obținute în ultimii patru ani, trebuie să fie titulari în învățământ, să facă dovada că sunt membri în Corpul Național de Experți în Management Educațional, dar și că au participat la cursuri de formare și perfecționare în domeniul managementului instituțional și să prezinte documentele care atestă ultimul grad didactic. De asemenea, trebuie să prezinte un plan operațional pentru anul școlar 2018-2019, pentru unitatea pe care vrea să o conducă. Toate documentele de studii trebuie însoțite de un curriculum vitae. Candidații la una dintre cele două funcții de conducere nu trebuie să aibă statut de ”lucrător al Securității” sau colaborator al Securității.

Sunt vacante funcțiile de directori la Școala Gimnazială Angela Gheorghiu Adjud, Școala Gimnazială Victor Slăvescu Cotești, Școala Gimnazială Măicănești, Școala Gimnazială Obrejița, Liceul Tehnologic Odobești, Școala Gimnazială Doctor Costică Bălan Poiana Cristei, Școala Gimnazială Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia Popești, Școala Gimnazială Ion Vodă cel Viteaz Slobozia Ciorăști, Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu Focșani. Totodată sunt vacante și posturile de director adjunct de la Școala Gimnazială Homocea și Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here