”Zilele comunei Vulturu”: cei mai buni elevi la învățătură vor fi premiați

0
1874

Locuitorii comunei Vulturu, dar și din alte localități, sunt așteptați, pe 18 și 19 august, la evenimentele dedicate Zilelor comunei Vulturu. În prima zi, respectiv sâmbătă, se vor desfășura numeroase activități dedicate elevilor de la școala din localitate, mai precis întreceri sportive și diverse concursuri.

Cele mai importante momente se vor derula duminică. Astfel, de la ora 14.00, va avea loc o slujbă religioasă de pomenire a tuturor vulturenilor plecați dintre noi. După parastasul celor care nu mai sunt, care va avea loc la Monumentul Eroilor din localitate, se va merge în Căminul Cultural la întâlnirea cu ”Fiii satului”. Potrivit autorităților, această întâlnire este programată să aibă loc între orele 14:30 și 15:30. Sunt așteptați să participe la eveniment, ca la fiecare ediție de altfel, fii de seamă ai comunei, printre care și Vasile Soare, Ambasadorul României în Federația Rusă. De asemenea, la eveniment a fost invitat și Tudorel Toader, ministrul Justiției, dar și alte personalități din Vrancea și din țară care s-au născut la Vulturu.

Pe scena Căminului Cultural vor urca și artiștii din localitate, pentru a susține un mic spectacol artistic, precum Corul ”Ștefan Andronic” dirijat de profesorul Dumitru Săndulachi, fanfara ”Vulturii ”Brass Band, condusă de profesorul Marian Cucu, sau Ansamblul folcloric ”Rapsodia Vultureană”, coordonat de coregraful Andrei Culicovschi. De la ora 15.30, artiștii prezenți la ”Zilele comunei Vulturu” vor merge în paradă prin localitate, până la piața agroalimentară, paradă ce se desfășoară de câțiva ani, de când a fost amenajată piața agroalimentară.

Pe scena amplasată în piață vor urca, rând pe rând, artiști locali, dar și naționali, care vor asigura buna dispoziție a participanților. În cadrul spectacolului vor evolua, pe lângă formațiile din localitate, Ansamblul ”Rapsodia Vultureană” și fanfara Vulturii Brass Band, și alte ansambluri invitate, cu care vulturenii s-au împrietenit la diferitele concursuri și festivaluri la care au participat de-a lungul timpului. Invitată la Vulturu este și interpreta de muzică populară Maria Constantin. Și Ansamblul artistic ”Țara Vrancei”, condus de Maria Murgoci, va încinge atmosfera la Vulturu. Pe scenă va urca cunoscutul cântăreț Raul, care va susține un recital ce, cu siguranță, va încânta publicul.

Și anul acesta îi invităm pe toți vulturenii să vină la întâlnirea cu fiii satului. Zilele comunei Vulturu înseamnă un eveniment frumos, pe care noi îl organizăm an de an pentru toți cei născuți aici. Am pregătit momente speciale, de care vrem să ne bucurăm împreună. În prima zi am pregătit surprize pentru cei mai mici dintre locuitorii comunei, iar în a doua zi avem un moment religios pentru cei care nu mai sunt printre noi, la Monumentul Eroilor. Apoi vom merge în Căminul Cultural la întâlnirea cu fiii satului. După acest moment, vom pleca în paradă către piața agroalimentară, unde vor avea loc mai multe momente artistice oferite de artiștii noștri, dar și de invitați speciali, cum ar fi Ansamblul folcloric profesionist ”Țara Vrancei” și interpreta Maria Murgoci sau Raul. Promitem momente deosebite, așa că vă așteptăm în număr cât mai mare alături de noi”, este mesajul primarului Nicușor Păcuraru.

Elevi premiați de autorități

Autoritățile publice locale din Vulturu și-au făcut un obicei ca de ”Zilele comunei” să îi premieze pe cei mai buni elevi la învățătură. Inițiativa îi aparține edilului Nicușor Păcuraru și se vrea a fi o răsplată pentru efortul intelectual depus de elevii școlii din localitate pe parcursul unui an școlar trecut. Premierea elevilor se va face pe 19 august, pe scena pieței agroalimentare din localitate. ”Noi avem o aplecare deosebită spre copii, deoarece ei sunt viitorul nostru, în care trebuie să investim. Educația este cel mai important lucru și de aceea vrem să promovăm copiii cu rezultate deosebite la învățătură. O facem în cadrul zilelor comunei pentru a-i cunoaște toată comunitatea, dar și ca un exemplu pentru colegii lor”, transmite primarul Nicușor Păcuraru.

Autoritățile locale au identificat 19 elevi cu medii cuprinse între 9,80 și 10.00, pe care îi vor premia cu diplome și bani.Elevii care s-au remarcat la învățătură în anul școlar 2017-2018 sunt:

1. Gabriela – Denisa Lăcanu, clasa a VII-a B, media 10

2. Adina Manolache, clasa a VII-a a B, media 10

3. Indra – Aretia Maican, clasa a VIII-a B, media 10

4. Cătălina Popoiu, clasa a VIII-a A, media 10

5. Alexandru – Eugen Balosin, clasa aVIII-a A, media 10

6. Alessandra – Miriam Gheorghiță, clasa a VIII-a A, media 10

7. Mariana – Elena Arbănas, clasa a VII-a B, media 9,94

8. Georgiana Dragomir, clasa a VII-a B, media 9,97

9. Georgiana – Maria Ivan, clasa a VII-a B, media 9,97

10. Carmen – Valeria Moscu, clasa a VIII-a B, media, 9,91

11. Lidia – Nicoleta Neculai, clasa a VIII-a B, media 9,94

12. Marius Neculai, clasa a VIII-a, media 9,94

13. Bianca – Alexandra Băcanu – Ilie, clasa a V-a A, media 9,91

14. Laura – Manuela Neculai, clasa a VI-a A, media 9,91

15. Robert – George Cojocaru, clasa a VII-a B, media 9,85

16. Iuliana – Florentina Ionașcu, clasa a VII-a B, media 9,88

17. Gabriele Grigoraș, clasa a VI-a B, media 9,80

18. Alexandra Necsat, clasa a VIII-a B, media 9,88

19. Georgiana Stoica, clasa a VIII-a A, media 9,83.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here