Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a participat, azi, la semnarea unui nou contract de lucrări din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Este vorba de contractul „Rețele de apă și canalizare în gruparea Adjud“. Acesta este al 6-lea contract de lucrări semnat, din totalul de 10 contracte, din cadrul proiectului regional menționat. Lucrările vor deservi o populație de circa 18.800 de locuitori din municipiul Adjud și din comuna Ruginești. Valoarea contractată este de 31.493.076,74 lei, din care: 26.769.115,23 lei din fonduri UE, 4.094.099,98 lei din fonduri de la bugetul de stat 629.861,53 lei din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și a UAT-urilor. Lucrările vor fi realizate de societatea Hidroconstrucția SA București. „Avem un motiv mare de bucurie atât pentru mine cât și pentru administrația județului Vrancea, pentru că astăzi semnăm din nou în cadrul Proiectului regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea” – etapa a II-a. Astăzi asistăm la semnarea unui nou contract de lucrări, cel de al șaselea din totalul de zece contracte din cadrul acestui proiect. Este vorba de contractul „Rețele de apă și canalizare în gruparea Adjud“, care va deservi o populație de circa 18.800 locuitori.Vor fi realizate lucrări la sistemele de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Adjud și din comuna Ruginești, astfel: la Adjud vor fi realizate lucrări la sistemul de alimentare cu apă, respectiv: extinderea aducțiunii de apă pe o lungime de 3.347 metri, reabilitarea rețelelor de distribuție pe o lungime de 3.828 metri și extinderea rețelelor de distribuție pe o lungime de 9.464 metri. La sistemul de canalizare va fi reabilitată rețeaua de canalizare pe o lungime de 689 metri și va fi extinsă rețeaua pe o lungime de 4.362 metri. La Ruginești vor fi realizate lucrări la sistemul de canalizare, respectiv va fi extinsă rețeaua pe o lungime de 8.534 metri, vor fi extinse 5 staţii de pompare ape uzate și vor fi extinse conductele de refulare pe o lungime de 5.709 metri. Perioada de execuție a lucrărilor este de 20 luni plus 36 luni perioada de garanție“ , a precizat Marian Oprișan.
Președintele Consiliului Județean Vrancea a precizat că Vranceaqua etapa a II-a este un exemplu la nivel național, fiind primul proiect de acest gen implementat în România, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.
„Este un proiect ambițios, de amploare, prin care un mare număr de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene. Perioada de implementare a proiectului regional este de 4 ani, între 2018 – 2022, iar valoarea totală a investiției este de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, iar restul din subvenții de la bugetul de stat și din contribuții de la bugetul local“, a mai arătat președintele Marian Oprișan.