GALERIE FOTO: Grădiniță cu program prelungit nouă și loc de joacă la Faraoanele

0
1539

Preșcolarii din satul Faraoanele, comuna Vârteșcoiu, se vor bucura, din septembrie, de o grădiniță nouă cu program prelungit, care va avea și loc de joacă modern. Clădirea a fost terminată și se lucrează la amenajarea interiorului, pentru ca investiția să fie gata până la începutul anului școlar 2018-2019.

Autoritățile locale își doresc cele mai bune condiții pentru copii, motiv pentru care au fost asigurate toate facilitățile necesare: două săli de clasă foarte spațioase, o sală de mese și multe alte dotări. ”Grădinița cu program prelungit din satul Faraoanele este aproape gata și va fi inaugurată în toamnă, la zilele comunei. Locuitorii care nu au cu cine să își lase copiii acasă, atunci când se duc la serviciu, vor avea unde să își ducă copiii de la începutul noului an școlar. Cei mai mici locuitori ai comunei vor avea condiții foarte bune la această grădiniț[ pentru activitățile specifice vârstei lor”, a declarat pentru Monitorul de Vrancea primarul comunei Vârteșcoiu Viorel Mîrza. Grădinița din Faraoanele este construită cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Investiția nu este una singulară și va fi completată de o lucrare nouă, respectiv transformarea spațiului de lângă grădiniță într-un loc de joacă la standarde. Ordinul de începere a lucrărilor a fost deja emis, iar lucrările vor începe în curând. Investiția este realizată cu fonduri de la bugetul local și sume repartizate de Consiliul Județean Vrancea. ”Până la începutul anului școlar vom realiza și un loc de joacă la Grădinița Faraoanele. Acesta va fi amenajat în spațiul dintre clădire și drum. Din acest motiv am ales ca grădinița să aibă această poziționare, nu cu intrarea dinspre drum, pentru a putea valorifica în întregime terenul disponibil”, ne-a mai spus primarul comunei Vîrteșcoiu.

Lucrările la aceste investiții se vor finaliza în jurul datei de 15 august. Trebuie spus faptul că această grădiniță cu program prelungit din satul Faraoanele este a doua din localitate, după ce a mai fost construită una în satul Vîrteșcoiu, care se bucură de un real succes. La solicitarea părinților, autoritățile au construit una și în Faraoanele

Teren de sport la Școala Faraoanele

Autoritățile publice locale au început lucrările și la amenajarea unui teren de sport multifuncțional la școala din satul Faraoanele, care se vrea a fi gata până la începerea anului școlar, astfel încât elevii și profesorii lor să poată să își desfășoare orele de educație fizică și sport în cele mai bune condiții. Terenul de sport va fi realizat pe un spațiu liber chiar lângă unitatea de învățământ.

Finanțarea obiectivului este asigurată din fondurile pe care primăria le-a primit de la Consiliul Județean Vrancea. ”Terenul de sport va consta într-o platformă betonată, acoperită cu un covor sintetic, prevăzut cu împrejmuire și instalație de iluminat nocturn. Mă bucur că putem realiza în această vară încă o investiție necesară pentru elevi, care nu au avut până acum condiții potrivite pentru orele de educație fizică”, a mai arătat primarul Viorel Mîrza.

Un alt teren de sport va fi construit la școala din Vîrteșcoiu, unde vor începe lucrările în maxim o lună, undeva pe la 1 septembrie, potrivit informațiilor furnizate de edilul Viorel Mârza. Execuția lucrărilor ar trebui să dureze o lună, o lună și jumătate. Pentru această investiție, autoritățile au solicitat finanțare de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Banii vor veni prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) ”Ținutul viei și vinului”. În prezent se așteaptă vizita în teren a reprezentanților Agenției.

Cu terenul de sport de la Școala Gimnazială Vîrteșcoiu, infrastructura școlară la nivelul comunei este modernizată în totalitate. Școala din Vîrteșcoiu este deja modernizată în totalitate și deține toate avizele de funcționare, precum pe cele de la ISU și DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here