Profesori, directori și inspectori vor beneficia de salarii mai mari în următorii 5 ani, după ce s-au afișat punctajele definitive pentru gradațiile de merit

0
2262

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Vrancea a publicat lista cu punctajele definitive obținute de cadrele didactice care și-au depus dosare pentru obținerea gradației de merit, în urma contestațiilor. Vor beneficia de gradație de merit în următorii cinci ani, inspectoarea Eleonora Dărmănescu, la disciplina biologie, care a obținut 72,25 puncte, și inspectorul Bogdan Ciubotaru, la informatică, cu 84,80 de puncte.

Printre cei care vor primi gradații în următorii cinci ani sunt 7 directori de școli pentru tot atâtea gradații acordate la această categorie, în total fiind depuse 9 dosare. Cel mai mare punctaj de la directori l-a obținut profesorul Mihai Petruț, directorul Liceului cu Program Sportiv, care a avut un punctaj de 97,50 puncte. Lui i-a urmat profesoara Luminița Balaban, director la Colegiul Tehnic Auto ”Traian Vuia”, cu un punctaj de 93,25 puncte. În ordinea punctajelor acordate de IȘJ, urmează profesoara Valentina Tofan, directoare la Școala Gimnazială Nănești. Aceasta a fost evaluată cu 90 de puncte. Mirela Novetschi Lorelai, directoarea Școlii Gimnaziale Nr.2 din Mărășești, a primit 89 de puncte. Profesoara Novetschi este urmată la punctaj de directorul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Balș” din Adjud, Marian Mitrofan, cu 88,25 puncte. Și directoarea Școlii ”Emil Atanasiu” Garoafa, profesoara Fănica David va obține gradație de merit în următorii 5 ani. Dosarul acesteia a fost evaluat cu 87,45 puncte. Pe poziția a șaptea, cu 82 de puncte, s-a clasat profesorul Petrică Dogaru, directorul Școlii Gimnaziale ”Duiliu Zamfirescu”.

Ceilalți doi directori care au depus dosare sunt profesorii Mirela Valeria Armencea, directoarea Școlii Gimnaziale ”Principele Radu” din Adjud și Romulus Buzățelu, director adjunct la Colegiul Național ”Unirea”. Activitatea celor doi a fost evaluată cu câte 81,50 de puncte.

Printre profesorii care și-au depus dosare sunt și foștii inspectori Lidia Dumbravă, care a obținut 67,65 puncte și Tudor Gogancea, evaluat cu 67 de puncte, ambii profesori de fizică. Un salariu mai mare va avea în următorii ani și profesoara de istorie Gabriela Obodariu, de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”. Printre cei care vor primi gradație de merit se numără și profesoara Marilena Bărculescu, directoarea adjunctă de la Colegiul Tehnic ”Valeriu D.Cotea”, la disciplina socio-umane, precum și Liliana Jeni Mihai, directoarea Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională (CJRAE) Vrancea. Profesoara Voica Costache, directoarea Școlii Gimnaziale din Slobozia Bradului, care predă biologie se va bucura de gradație de merit în următorii 5 ani. Tot la biologie va primi gradație de merit și profesoara Mihaela Partenie, directoarea Școlii din Vârteșcoiu.

La limba și literatura română au fost 10 gradații de merit stabilite de IȘJ. Printre profesorii care vor primi gradații se numără profesoara Carmen Ion de la Liceul Pedagogic ”Spiru Haret”, Livia Marcu de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”, Voicuța Voicu de la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” sau Cătălina Lupu, de la Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu”. Directoarea Grădiniței cu program prelungit nr.18, Gigea Dima va primi gradație. În următorii 5 ani de zile va avea un salariu mai mare și antrenorul de judo Dumitru Zisu, de la Clubul Sportiv Focșani. Dosar pentru obținerea gradației de merit și-a depus și directorul adjunct de la Colegiul Național ”Emil Botta” din Adjud, profesorul Cătălin Pionescu.

Reamintim faptul că pentru acest an, IȘJ Vrancea a scos la concurs 160 de gradații de merit, pentru care și-au depus dosare 185 de cadre didactice la diverse discipline, precum și pentru secțiunea directori. Cei care au obținut gradații au trebuit să aibă cel puțin 65 de puncte din 110 posibile, față de anul trecut, când era necesar un minim de 50 de puncte dintr-un total de 100. Așa cum era de așteptat, cele mai multe gradații s-au acordat educatoarelor și învățătoarelor, la polul opus situându-se disciplinele socio-umane cu un singur loc. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale, până pe 30 iulie, IȘJ trebuie să înainteze la Ministerul Educaţiei listele cu personalul didactic validat în vederea acordării gradaţiei de merit, urmând ca o lună mai târziu, pe 30 august să se emită ordinul ministrului.

Cei care obțin gradație de merit vor intra în plată începând cu data de 1 septembrie 2018. Gradația de merit este atât de mult râvnită de cadrele didactice mai ales că reprezintă o creștere cu 25% a salariului de bază deținut, ceea ce înseamnă sume consistente dacă ne gândim că toate sporurile se calculează la salariul de bază. Gradația de merit se acordă prin concurs pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului școlar. Gradația de merit se atribuie pe o perioadă de 5 ani, potrivit legislației în vigoare.

Lista completă cu punctajele de la gradațiile de merit poate fi vizualizată pe site-ul ISJ sau AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here