Rezultate finale la Definitivat! 91 de cadre didactice l-au promovat

0
415

75,83% dintre cadrele didactice care au susținut examenul național de definitivat au reușit să îl și promoveze examenul. Rezultatele finale, afișate după soluționarea contestațiilor, arată că din cele 120 de teze predate către centrul de reevaluare, în 29 de cazuri candidații nu au obținut note peste 8, cât este nota minimă pentru promovarea examenului, iar 47 de candidați au obținut note între 8 și 8,99. Note între 9 și 9,99 au obținut 42 de candidați, iar două candidate au reușit să obțină note maxime. Au obținut definitivatul în învățământ cu nota zece educatoarele Gabriela Voinea și Adriana Sava.

Reamintim că la examenul național de definitivat din sesiunea iulie 2018 s-au înscris 167 de candidați, dintre care 17 s-au retras înainte de admiterea în examen, 150 au fost admiși în examen, 12 au absentat, 18 candidați s-au retras din examen înainte de ora 13:00, iar 120 au predat lucrările pentru evaluare.

Listele nominale cu candidații admiși vor fi transmise la Ministerul Educației Naționale în săptămâna 30 iulie – 3 august. După această etapă, Ministerul Educației Naționale (MEN) urmează să valideze rezultatele examenului prin ordin de ministru. Trebuie spus faptul că definitivatul este singurul grad didactic obligatoriu din învățământ și conferă cadrului didactic posibilitatea de a avea contract de muncă pe perioadă nedeterminată, pe lângă alte facilități. Chiar dacă un cadru didactic s-a titularizat pe un post, dacă nu are definitivat nu poate încheia contract de muncă decât pentru o perioadă de un an de zile. Examenul de definitivat se poate susține de 3 ori gratuit, după care se poate susține doar după achitarea unei taxe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here