Mai mulți profesori au schimbat școlile în care erau titulari; pretransferurile au loc astăzi

0
1109

Mai mulți profesori cu statut de cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concursul de Titularizare, care au obţinut media de repartizare minimum 7, având cel puțin nota 7 la scris, dar și cel puțin nota 7 la proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, conform art. 53 alin. (8) din Metodologie, au primit ieri posturile pe care și le-au dorit.

O situație specială a fost cea a profesoarei de matematică Liliana Făcârnă, care și-a dorit orele disponibile de la Colegiul Tehnic ”Valeriu D. Cotea”. Membrii comisiei de repartizare i-au spus că, neavând modul didactic terminat pentru matematică, nu poate lua orele de la liceu, dar după lămuriri suplimentare obținute de la Ministerul Educației Naționale, profesoara Făcârnă a luat orele de la Colegiul Cotea. La matematică a mai luat ore și profesoara Ana-Maria Ghidarcea, la Liceul Teoretic ”Duiliu Zamfirescu” din Odobești, jumătate de normă la gimnaziu și jumătate la liceu. Profesorul Emilian Rău, titular la Școala Gimnazială din Răstoaca, a luat 16 ore la școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” din Focșani. Profesoara Alina-Geta Grigoraș a luat 4 ore la Școala din Vulturu, aceasta fiind titulară la Slobozia Bradului. O permutare a făcut și profesoara de religie Maria Hărăbor, care va merge la Gugești în anul școlar 2018-2019.

Tot în ședința de ieri, o profesoară de limba franceză, titulară la Școala Gimnazială Milcovul, a luat ore la Școala Gimnazială ”Anghel Saligny” din Focșani, rămânâd la Milcovul cu 2-4 ore, în completarea catedrei de la Focșani.

La limba și literatura română au fost două cadre didactice care au susținut examenul de titularizare în 2018. Astfel, profesoara Tamara Popescu, titulară la o școală gimnazială din Poiana Micului, județul Suceava, a luat 12 ore la Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu și, în completare, 6 ore la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea din Focșani. Profesoara Ionelia Lăduncă nu a vrut să ia nicio oră din cele care erau disponibile în ședința din 26 iulie 2018.

Mobilitatea personalului didactic va continua astăzi, când se va desfășura la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea ședința publică de repartizare a candidaţilor cu statut de cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar care au depus dosar de pretransfer prin schimb de posturi între persoane sau schimb de posturi între unități de învățământ și au primit acorduri de la unitățile de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here