Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Fiul unui fost polițist, condamnat pentru trafic de droguri, arestat în lipsă pentru înşelăciune

Trei persoane au primit, ieri, mandate de arestare preventivă, fiind acuzate de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi tentativă la infracţiunea de înşelăciune prin cunoscuta metodă “Accidentul”. Unul dintre bărbaţii arestaţi se află deja după gratii, într-o altă cauză.

Mandatele de arestare preventivă au fost emise de magistraţii de la Judecătoria Focşani. Pe numele a doi dintre bărbaţi mandatele de arestare au fost emise în lipstă. Potrivit unor surse, aceştia ar fi fugiţi din ţară. Unul dintre ei a mai avut probleme cu legea. Este vorba despre fiul unui fost polițist, care mai are o condamnare cu suspendare într-un dosar de trafic de droguri, iar în prezent este judecat într-un alt dosar care are acelaşi obiect.

(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor : B (…) M (…), pentru săvârşirea infracţiunilor de introducerea în mod illicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive tip GPS, modem, internet, medii de stocare a datelor şi alcool în penitenciar (…) (3 acte materiale) şi înşelăciune, (…) (9 acte materiale) (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.07.2018 până la data de 22.08.2018, inclusiv. S (…) M (…), pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune (…) pe o perioadă de 30 de zile, după prinderea efectivă a acestuia. C (…) E (…)- G (…) pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune (…)(2 acte materiale) (…) pe o perioadă de 30 de zile, după prinderea acestuia. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24.07.2018, ora 14:05”, se arată în hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Focşani.

Bănuiţi de comiterea a nouă infracţiuni

Cei trei bărbaţi, care au primit ieri mandate de arestare preventivă, sunt bănuiţi de comiterea a nouă infracţiuni. Cei care le-au documentat activitatea infracţională au fost poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Focşani. Unul dintre ei este bănuit că a folosit diferite calităţi, respectiv medic, poliţist, pompier, şi a solicitat sume de bani de la diferite persoane. După ce acesta cerea banii şi inventa poveşti despre rude ale păgubiţilor care ar fi fost rănite în diverse situații, ceilalţi doi mergeau să-i ridice.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani au finalizat cercetările față de trei bărbați, bănuiți de săvârșirea a 9 infracțiuni – înșelăciune, complicitate la înșelăciune și tentative la înșelăciune prin metoda ”Accidentul”. Astăzi (ieri-n.r), polițiștii focșăneni au finalizat cercetările în cadrul mai multor dosare penale întocmite pe numele a trei bărbați, de 25, 31 respectiv 36 de ani, din județele Vrancea și Galați. Unul dintre bărbați este bănuit că, în perioada 21 februarie-10 iulie a.c., ar fi contactat telefonic victimele și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei într-un accident rutier/ incendiu le-ar fi solicitat diverse sume, pretinzând că este medic/ polițișt/ pompier și îi poate oferi „ajutor”. Doi dintre cei în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul persoanelor vătămate sau în alte locuri prestabilite și ar fi ridicat sumele de bani pretinse de bărbatul de 36 de ani.

Totodată, în aceeaşi perioadă, cel în cauză ar fi încercat să inducă în eroare 7 persoane vătămate însă victimele nu au dat curs solicitării, anunțând poliția. De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că bărbatul de 36 de ani ar fi introdus în penitenciar în mod ilicit telefoane mobile și cartele SIM, pe care le-ar fi folosit la comiterea înșelăciunilor. Prejudiciul total cauzat persoanelor vătămate este de peste 54000 lei. Ancheta a beneficiat de suportul Direcției de Prevenire a Criminalității și Terorismului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a transmis agent şef adjunct Paula Enache de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

Accidentele nu se rezolvă la telefon“

Poliţiştii vrânceni le reamintesc cetăţenilor că în astfel de cazuri, suspecţii utilizează calităţi false (avocat, procuror, poliţist, medic etc.) şi solicită telefonic diferite sume de bani persoanelor alese la întâmplare.

Oamenii legii ne sfătuiesc să nu oferim bani persoanelor necunoscute, oricare ar fi pretextul invocat de acestea!

De regulă, banii sunt ceruţi sub pretextul că rude apropiate au fost victimele unor accidente de circulaţie şi au nevoie de bani pentru intervenţii urgente medicale sau au fost reţinute de polițiști pentru săvârşirea unor astfel de fapte grave (cu victime decedate), iar sumele de bani sunt necesare pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentelor de circulaţie. “Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Întrerupeţi imediat convorbirea şi încercaţi să apelaţi imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul. Chiar dacă cel care vă sună ,,vă recomandă” să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul, nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere nu se confiscă!”, transmit poliţiştii.

Oamenii legii mai spun că accidentele de circulaţie nu „se rezolvă” la telefon! În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie, iar în cazul unor accidente soldate numai cu pagube materiale, înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar.

Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale. În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, nu ezitați să ne contactați în cel mai scurt timp prin numărul de urgenţă 112 și încercați să reţineţi cât mai multe detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?