Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

VIDEO și GALERIE FOTO: Secțiile de PEDIATRIE de la Focșani și Panciu, vizitate de pompieri și „gașca colorată” din ”Taxiul cu bomboane”

Pompierii marchează data de 23 iulie – Ziua Aniversară a I.S.U. Vrancea, prin mai multe evenimente care preced această sărbătoare. Astfel, ieri, în intervalul orar 11.30 – 16.00, pompierii vrânceni au fost”parteneri în fapte bune” alături de voluntari ai Asociației ”Taxiul cu bomboane”, „în cadrul unei campanii de promovare a activităților de pregătire din domeniul situațiilor de urgență și de susținere afectivă prin terapii emoționale a mamelor și a copiilor internați în Secția de Pediatrie și Secția de Chirurgie Infantilă a Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani și în Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Panciu”.

Voluntarii asociației au purtat costume vesele, care întruchipau personaje de basm sau din desene animate. Ei le-au oferit dulciuri și apă copiilor internați în spital. Au primit drept răsplată zâmbetele copiilor, care mulțumită frumoasei vizite au mai uitat de suferințele ce i-au adus în spital. Pompierii le-au citit copiilor povești și le-au explicat ce trebuie să facă în caz de incendiu. „Premergător zilei de 23 iulie, ISU Vrancea a inițiat o serie de proiecte pentru a celebra Ziua Aniversară a Inspectoratului. În acest sens am încheiat un protocol de colaborare cu Asociația „Taxiul cu bomboane”, al cărui reprezentant este domnul Roman Ion Cristian, care are misiunea de a susține campanii umanitare pentru mamele și copiii aflați internați în spitale și pentru cei internați în centrele pentru copii cu nevoi speciale. Ne-am gândit la acest lucru deoarece și noi suntem salvatori și în urma misiunilor noastre redăm zâmbetul celor care au parte de evenimente nefericite. Ne bucurăm să fim parteneri în acest proiect și să putem oferi împreună zâmbete copiilor”, a spus plutonier Cristina Pîrvu, purtător de cuvânt al ISU Vrancea.

Totul a început cu o iniţiativă în primăvara lui 2012, când taximetristul Ion Cristian Roman a dorit să transforme o simplă călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau bomboane, puteau asculta o muzica preferată sau puteau primi un tur inedit al Capitalei. Mai apoi taximetristul s-a gândit că ar putea să strângă cărți și jucării pentru copiii din spitale, urmând ca în fiecare sâmbătă să se meargă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”.

În timp, sute de voluntari şi donatori, parteneri în fapte bune, s-au alăturat în proiectele umanitare dedicate mamelor şi copiilor din spitale! „Taxiul cu Bomboane” este despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre gesturi mici care pot schimba viaţa celor din jur. Voluntarii asociației au ales orașele Focșani și Panciu ca prime destinații din cadrul proiectului național intitulat „Povestea ajunge la tine”.

Suntem parteneri în fapte bune. Noi venim în întâmpinarea acestor copii, cărora eu nu le spun bolnavi, pentru că boala trece, să le smulgem un zâmbet, să-i îndulcim, să-i hidratăm, pentru că partenerii noștri în fapte bune nu sunt numai oamenii cu care semnăm protocoale, sunt și sponsorii noștri, cei care ne ajută în demersul nostru. Cu cât suntem mai mulți, mai uniți, cu atât mai mulți copii vor beneficia de programele și proiectele noastre. Cu această ocazie vreau să spun că Focșani și Panciu sunt primele orașe în care noi ajungem cu gașca colorată, într-un proiect național care se numește „Povestea ajunge la tine”. Poveștile frumoase trebuie să ajungă la toți copiii, dar mai ales trebuie să ajungă la cei din societatea civilă. Lor trebuie să le ajungă aceste povești, ei trebuie să știe ce se întâmplă în orașul dumneavoastră, ce se întâmplă în orașele lor. Trebuie să ne unim forțele, pentru că degeaba suntem mulți, dacă facem lucruri puține. Campania se numește „Seară de poveste”, mergem săptămânal miercurea și joia în spitale. Ajungem la copii cu probleme din toată paleta, începând de la Oncopediatrie, Chirurgie, Ortopedie, dar mai ales la prietenii noștri de la Arși. Îndemnul nostru este: o carte sub braț, un măr în buzunar și multă dragoste! Am început în urmă cu trei ani și continuăm. După ce i-am inspirat pe cei din Sibiu, pe cei din Timișoara, Galați, Constanța, Turnu Severin, am considerat că putem să inspirăm și alți oameni să facă ceea ce facem noi”, a spus Ion Cristian Roman, inițiatorul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?