Topul Forbes al celor mai bine plătite celebrităţi din lume: George Clooney pe locul al doilea

0
57

Boxerul american Floyd Mayweather ocupă primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite celebrităţi din lume (Forbes Celebrity 100), fiind urmat de actorul George Clooney pe locul al doilea şi de vedeta de reality-show Kylie Jenner pe locul al treilea, informează Press Association şi Reuters. Potrivit ultimului clasament Forbes Celebrity 100, care listează cele mai bine plătite vedete la nivel mondial în intervalul iunie 2017 – iunie 2018, Mayweather a obţinut câştiguri de circa 285 de milioane de dolari, în principal din cauza victoriei din august 2017 asupra campionului irlandez de arte marţiale mixte Conor McGregor.

Pe locul al doilea îl regăsim pe actorul hollywoodian recompensat cu Oscar George Clooney, cu încasări de 239 milioane de dolari, în principal ca urmare a vânzării Casamigos, compania de tequila pe care co-fondat-o în 2017. Potrivit Forbes, această vânzare i-ar fi oferit actorului – care nu a apărut în Top 100 de anul trecut – cel mai mare câştig anual din întreaga sa carieră de 35 de ani în televiziune şi film. Locul al treilea este ocupat de Kylie Jenner, unul dintre starurile reality-show-ului „Keeping Up With The Kardashians” şi fondatoare a unui cunoscut brand de cosmetice, care a obţinut câştiguri de 166,5 milioane dolari pe parcursul perioadei menţionate. Cu un salt semnificativ faţă de locul 59 anul trecut, când a apărut pentru prima dată în clasamentul Forbes, Kylie este plasată în acest an cu 30 de locuri în faţa celebrei Kim Kardashian West, sora sa vitregă.

Ed Sheeran este solistul cu cele mai mari încasări în topul Forbes al celor mai bine plătite celebrităţi, după ce artistul britanic a câştigat peste 80 milioane de lire sterline pe parcursul ultimului an. Sheeran ocupă în acest ultim clasament poziţia a noua, după un salt spectaculos de 62 de locuri faţă de anul trecut, în faţa unor vedete precum Taylor Swift şi Beyonce. Artistul de 27 de ani, care a lansat anul trecut albumul „Divide” şi a plecat într-un turneu mondial, a câştigat 110 milioane de dolari în intervalul de 12 luni, potrivit Forbes.

Tot din UK, formaţia Coldplay se clasează pe locul al şaptelea în topul Forbes, cu venituri estimate la 115 milioane de dolari. Trupa britanică de rock, în frunte cu Chris Martin, a avansat un loc faţă de clasamentul de anul trecut – turneul „A Head Full of Dreams” ajutând-o să obţină peste jumătate de miliard de dolari. Pe primele 10 locuri din Celebrity 100 îi mai întâlnim pe avocata Judy Sheindlin (locul 4), pe actorul Dwayne „The Rock” Johnson (locul 5), pe rockerii irlandezi de la U2 (locul 6) şi pe fotbaliştii Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, pe locurile 8 şi, respectiv, 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here