VIDEO: Au început lucrările de asfaltare a drumurilor comunale din Fitionești

0
448


        Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a anunțat că au început lucrările de asfaltare la proiectul privind modernizarea unor drumuri de interes local în comuna Fitionești. Lucrările sunt realizate de societatea Sotirex SRL și au o valoare de 6 milioane de lei. Lucrările constau în balastare, asfaltare, realizarea de șanțuri betonate, podețe acces în curți, precum și lucrări de dirijare a apelor pluviale. Ambele proiecte sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. „Pot să vă spun cu bucurie că au început lucrările de asfaltare pe Drumul comunal Ciolănești- Mănăstioara. Este vorba de asfaltarea a 2,8 kilometri de drum dintr-un proiect mai amplu ce vizează asfaltarea a 7,8 kilometri de drumuri locale din satele Fitionești Pisc, Fitionești, Holbănești, Ghimicești, Mănăstioara și Ciolănești, drumuri care nu au mai fost asfaltate niciodată. De reținut că pe celelalte sectoare de drum se lucrează la balastarea și realizarea fundației, urmând ca ulterior să se treacă și la asfaltarea lor”, a declarat primarul Iordache Cazacu.
        Acesta a precizat că anul acesta vor fi asfaltate doar acele drumuri pe care au fost finalizate lucrările de introducere a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.
În acest moment se mai află în derulare și proiectul privind construirea unui sediu nou pentru primărie. Iordache Cazacu a precizat că deja a fost demolat vechiul sediu în care a funcționat primăria din localitate, după ce în prealabil a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor la noul sediu. „Vechiul sediu în care a funcționat Primăria Fitionești era un imobil vechi de peste o sută de ani, fără fundație, plin de mucegai și care punea în pericol sănătatea și chiar viața funcționarilor și a cetățenilor”, a precizat primarul Iorache Cazacu.
        Lucrările la proiectul privind construirea unui sediu nou pentru primărie vor fi realizate de societatea Mars Serv SRL, cea care a câștigat licitația organizată pe SEAP. Proiectul are o valoare de aproximativ 1,1 milioane de lei. „Vrem ca cel mai târziu peste doi ani, Primăria Fitionești să se mute în casă nouă„, a precizat primarul Iordache Cazacu. Acesta a adăugat că noul sediu va fi format din parter și etaj, va avea birouri pentru funcționari, o sală de ședințe, o sală pentru oficierea de căsătorii, un spațiu pentru arhivă.
        Primarul Iordache Cazacu a declarat că în acest moment la nivelul comunei Fitionești sunt în derulare cinci proiecte de investiții în infrastructură. „Avem în acest moment în derulare cinci proiecte de investiții. Sistemul de canalizare, canalizare vacuumatică, reabilitarea unor drumuri de interes local calamitate, construirea unui pod de beton armat peste pârâul Zăbrăuți și reabilitarea și modernizarea drumului județean ce traversează comuna, investiție derulată de Consiliul Județean Vrancea”, a precizat primarul Iordache Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here